Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

18. 05. 2022. 23:54 >> 01:26

TROFEJ NAKON 42 GODINE

Ajntraht Frankfurt osvojio Ligu Evrope

Finale Lige Evrope između Glazgov Rendžersa i Ajntraht Frankfurta u Sevilji završeno je pobjedom njemačkog tima. Nakon boljeg izvođenja penala, Ajntraht je slavio 5:4. U regularnom toku meča rezultat je bio 1:1. Podužeci su završeni bez većih uzbuđenja, mada je škotski tim pred kraj drugog produžetka propustio veliku šansu. U penal seriji, Ramzi je promašio za Rendžers a u petoj seriji Rafael Santos pogodio i donio trofej njemačkom sastavu.

Na stadionu "Ramon Sančez Pichuan" u Sevilji Rendžers je poveo golom Džona Arina u 57. minutu. Njemački tim je poravnao u 69. minutu golom upravo Rafaela Santosa.

Ajntraht iz Frankfurta čekao je na evropski trofej 42, a Glazgov Rendžers punih 50 godina. No, samo je jedan klub mogao da podigne pehar Lige Evrope i osvoji prvi evropski trofej u 21. vijeku.

Ajntraht je imao želju da stigne do drugog trofeja u klupskim vitrinama posle onog u Kupu UEFA koji je osvojen davne 1980. godine. Njemački tim je igrao bez komandanta odbrane Hinteregera, ali trener Oliver Glasner je imao sve važne adute u borbi za trofej.

Rendžers je imao isti san, trofej Kupa kupova iz 1972.godine stoji usamljen dosta dugo, Škoti su izgubili finale Lige Evrope 2008. godine od Zenita i htjeli su da dođu do pobjede sada.

Trener Đovani Van Bronhorst krenuo je bez najboljeg strijelca Alfreda Morelosa, tako da je teret u napadu pao na Kenta, Ariba i Rajta.

Oba kluba imala su jaku navijačku podršku, ne samo na stadionu jer su dobili po 9.500 ulaznica, već i u samom gradu gdje se nalazilo još oko 100.000 navijača. Nakon ove pobjede, Ajntraht ide u Ligu Šampiona a boriće se protiv Real Madrida ili Liverpula u finalu Superkupa Evrope. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније