Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

B.Č.J. [ N1 ]

21. 05. 2022. 11:59 >> 12:08

FIFA

Uskoro će biti poznati domaćini SP 2026. godine

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objaviće 16. juna koji su gradovi izabrani za domaćine utakmica Svjetskog prvenstva 2026. godine. Ovo prvenstvo zajednički organizuju tri države, Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko.

Gradovi kandidati za organizaciju Svjetskog prvenstva su: Atlanta, Boston, Sinsinati, Dalas, Denver, Hjuston, Kanzas siti, Los Anđeles, Majami, Nešvil, Njujork/Nju Džersi, Orlando, Filadelfija, San Francisko, Sijetl, Vašington, Baltimor, Gvadalahara, Meksiko Siti, Monterej, Edmonton, Toronto i Vankuver.

Biće izabrano 16 gradova za prvo Svjetsko prvenstvo sa 48 selekcija. Reprezentacije će u prvoj fazi biti podijeljene u 16 grupa sa po tri učesnika, a dvije najbolje selekcije će se plasirati u nokaut fazu.

"FIFA će donijeti dugo očekivanu odluku u vezi sa domaćinstvom SP 2026, na događaju u Njujorku", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније