Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Luka Vlaisavljević

28. 05. 2022. 18:36 >> 18:46
1

UOČI FINALA LIGE ŠAMPIONA

Svi dueli Reala i Liverpula

Real Madrid i Liverpul su evropska fudbalska elita, čemu svjedoče i 19 kombinovanih titula Lige šampiona (Real ima 13, "Crveni" 6 u svojoj vitrini).

Večeras u Parizu će treći put da se sastanu u finalima najelitnijeg evropskog takmičenja a do sada obije ekipe imaju po jednu pobjedu.

Do sada su se u Ligi šampiona ukupno sastajali osam puta i omjer je sljedeći:

Real Madrid ima četiri pobjede, Liverpul tri, a samo jedan meč je završen neriješeno. Gol razlika je 10:8 na strani "kraljevskog" tima.

Svi dueli Liverpula i Reala

Prvi duel - Finale Lige šampiona 1981. godine u Parizu - rezultat Liverpul-Real 1:0.

Baš u Parizu (ali na stadionu "Park prinčeva") prvi put su se sastale dvije ekipe.

 

Liverpul je slavio 1:0 golom lijevog beka Alana Kenedija u 82. minutu. Interesantno je da je Real s klupe predvodio jugoslovenski trener Vujadin Boškov.

Englezi su tada bili u sjajnom pohodu evropskom sa šest vezanih titula Lige šampiona, Liverpul je osvojio tri titule, Notingem Forest dvije, jednom je Aston Vila uzela titulu.

Drugi i treći duel- Dvomeč u 1/16 finala Lige šampiona u sezoni 2008/09 Real - Liverpul 0:1; Liverpul-Real 4:0

 

Skoro 30 godina se čekalo na idući duel dvije ekipe na evropskoj sceni.

U nokaut fazi u prvom meču Liverpul je slavio golom Jusija Benajuna, dok je na Enfildu bila prava dominacija ekipe Rafe Beniteza sa dva gola Stivena Džerarda, dok su se po jednom u strijelce upisali Fernando Tores i Andrea Dosena.

 

Četvrti i peti duel - Dvomeč u grupnoj fazi Lige šampiona 2014/15 Liverpul-Real 0:3; Real-Liverpul 1:0

Dvije ekipe su se našle u grupnoj fazi Lige šampiona, tačnije u grupi B.

Real je slavio na Enfildu sa 3:0 sa dva gola Karima Benzeme, a jednom se u strijelce upisao Kristijano Ronaldo.

 

Meč na Santjago Bernabeu je riješio ponovo sjajni Benzema.

 

Real je na kraju završio kao prvi u grupi sa maksimalnih šest bodova, a Liverpul je završio treći iza švajcarskog Bazela.

Šesti duel - Finale Lige šampiona 2017/18. Real Madrid-Liverpul 3:1

Spektakularno finale na Olimpijskom stadionu u Kijevu koje su obilježile "makazice" Gareta Bejla, nevjerovatne greške Lorisa Kariusa, i džudo zahvat Serhia Ramosa nad Mohamedom Salahom, poslije čega je egipatski fudbaler morao ranije da napusti meč.

Karius je prvo pokloni loptu Karimu Benzemi, kod makazica Bejla nije mogao ništa, ali je zato kod trećeg gola Reala koji je takođe Bejl dao, očajno reagovao.

 

Jedini gol za Liverpul je postigao Sadio Mane. Ako ništa, Liverpul je nakon te utakmice odlučio da potroši novac na golmana i tako je na Enfild stigao Alison.

Sedmi i osmi duel - 1/4 finale Lige šampiona Real Madrid-Liverpul 3:1, Liverpul-Real 0:0

Dueli iz prošlogodišnjeg izdanja lige šampiona u četvrtfinalu. Real je igrao i dalje na pomoćnom terenu Alfredo Di Stefano, jer je Santjago Bernabeu i dalje bio u fazi renovinranja.

 

Sjajna igra ekipe koju je predvodio Zinedin Zidan u prvom meču sa dva pogotka Vinisijusa Žuniora i jednim Markosa Asensia. Jedini gol za "Crvene" je postigao Mohamed Salah. Revanš utakmica je donijela i prvi remi u duelima ove dvije ekipe, i prvu utakmicu na kojoj nisu viđeni golovi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније