Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

28. 05. 2022. 21:23   >>  21:20 1

KUP CRNE GORE

Budućnost obećava napadački fudbal, Dečić priželjkuje osvetu

Fudbaleri Budućnosti i Dečića sjutra veče od 20:30 časova počinju borbu za trofej Kupa Crne Gore.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Budućnost slavila sa 3:1.

Ovog puta, Podgoričani očekuju još jedan težak meč.

"Respektujemo Dečić. Imaju dobru ekipu, nekoliko reprezentativaca, a tu je i rekorder po broju nastupa za državni tim, Fatos Bećiraj. Prema takvom protivniku morate da pokažete maksimalno poštovanje. Tu se, ipak, sve završava. Na terenu moramo da pokažemo stav, karakter i čvrstinu. Jer, mi smo Budućnost, igramo na našem stadionu, a to je velika prednost. Prati nas dobra igra, atmosfera i ponašanje. Sigurno da vidimo svoje prednosti u borbi za trofej", istakao je na današnjoj pres konferenciji Aleksandar Nedović, trener Budućnosti.

Nedović poručuje da će njegova ekipa i sjutra veče igrati u svom stilu, napadački.

"Kada sam tek došao u klub, rekao sam da Budućnost mora da igra napadački. Nećemo od toga odustati ni u finalu Kupa. Jednostavno, finala se ne igraju, finala se osvajaju. Težimo da pratimo trend, kako to izgleda u Evropi, naravno, u okvirima naših mogućnosti. Nećemo sigurno odustati od svoje taktike i velikog broja golova. Nekad smo zbog toga plaćali ceh, baš protiv Dečića u prvenstvu, kada nismo htjeli da se prilagođavamo, nego da forsiramo svoj stil", objasnio je trener Budućnosti.

Njegov kolega na klupi Dečića Vladimir Janković smatra da su sjutra veče šanse podjednake.

"Ovdje u Crnoj Gori finale Kupa je jedan od najvećih fudbalskih događaja. Meni kao treneru koji dolazim iz Srbije i predvodim ekipu Dečiča velika je čast i zadovoljstvo da budem dio tog događaja i spektakla. Što se tiče moje ekipe i igrača mi smo spremni za tu utakmicu, pripremljeni smo, znamo sa kim igramo. Ekipa Budućnosti je jedan od dva najveća crnogorska kluba i sa tom činjenicom ulazimo u finale i ujedno smatramo da je utakmica praktično ,,fifti-fifti“ dok se ne odigra do kraja. To je jedan meč u kojoj može da odluči samo jedan detalj. Prije svega očekujem lijepu fudbalsku predstavu, nadam se da će obje ektipe biti raspožene i da će publika uživati u fudbalu. Bolji neka pobijedi", kazao je Janković.

Dečić je ove sezone dva puta pobijedio Budućnost, oba puta na Gradskom stadionu u Podgorici.

"Finala se igraju da se osvoje, a ne da se očekuje dobra igra. Dosta derbija sam odigrao, a kao trener bio na klupi. Takve utakmice nose određenu dozu stresa, nose jednu činjenicu da imate 90 ili 120 minuta da to riješite. Nadam se da će obje ekipe biti raspoložene da pruže svoj maksimum, a da će se igrati za rezultat, sigurno je da hoće", smatra Janković.

Ovo finale posebno je za Fatosa Bećiraja, jednog od najomiljenijih fudbalera Budućnosti i aktuelni napadač Dečića.

"U Budućnosti sam stekao afirmaciju, veza sa klubom i navijačima je neraskidiva, traje 14 godina. Uvijek sam bio zahvalan što sam dobio mogućnost da se dokažem. Ali, kao profesionalac znam da za klub u kome igraš moraš da daš sve i da pokušavaš da pobjeđuješ. Tako će biti i sjutra", poručio je Bećiraj.

Finale Kupa Crne Gore sudiće naš internacionalni sudija Nikola Dabanović, kojem će asistirati Milutin Đukić i Vladan Todorović. Ulogu četvrtog sudije obavljaće Nikola Cvijović.

Ulaz na tribine Gradskog stadiona je slobodan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније