Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Luka Vlaisavljević

15. 06. 2022. 11:01   >>  10:59

ODJECI PORAZA

Engleska bruka koja nije viđena 100 godina: Navijači traže smjenu Sautgejta

Bila je to davna 1928. godina, skoro 100 godina od današenjeg dana kada su u "bitci za Ostrvo" Škoti porazili Englesku na njenom stadionu sa 1:5.

Od tada Englezi nisu imali problema, barem u odbrani svog terena, i niko ih nije dobio četiri gola razlike, sve do sinoć kada je Mađarska šokirala ekipu Gareta Sautgejta i slavila sa 0:4.

Interesantan je podatak, da je nakon pobjede Škota u 20-im godinama prošlog vijeka, upravo Mađarska nanijela najteži poraz "Gordom Albionu" na domaćem terenu, takođe davne 1953. godine.

Čuvena "Lagana konjica" je 25. novembra na Vembliju protutnjala i dobila 3:6, predvođena najboljim mađarskim fudbalerom svih vremena Ferencom Puškašom.

Sinoć u Vulverhemptonu, Roland Salaj dva puta, Zolt Nađ i Danijel Gazdag po jednom za crvene zastave u engleskoj fudbalskoj javnosti.

Nije u pitanju samo "loša noć u Vulverhemptonu", već cijeli ciklus oko Lige nacija je upitan.

To je bio drugi poraz od Mađarske u 10 dana, a nakon četiri kola Englezi su ubjedljvio posljednji u svojoj grupu sa samo dva osvojena boda.

Garet Sautgejt, čovjek koji je mnogima vratio vjeru u reprezentaciju, praćenu riječima refrena pjesme "Three lions" (pravljena za Euro 1996. koji je odigran upravo u Engleskoj) "It's coming home", i koji je Englesku uveo u polufinale Mundijala u Rusiji 2018. godine, i finala Eura upravo na domaćem tlu 2021. godine, više očigledno nema kredita.

Engleski selektor je odmah preuzeo krivicu na sebe, naglasivši da je svaki loši rezultat ekipe njegova lična greška.

Kapiten i najbolji strijelac Engleske Heri Kejn je stao u odbranu Sautgejta, podsjetivši javnost na njegove rezultate.

"Sautgejt je ključna figura u transformaciji ovog tima. On je ovaj tim učinio najuspješnijim u posljednih 50 godina. Imali smo dva sjajna turnira pod njegovi vođstvom", kazao je Kejn na konferenciji za medije.

Međutim nisu samo navijači zviždali i tražili odlazak selektora (već postoji thread na Twitteru #SouthgateOut), već se i u medijima naslućuje želja za nekim promjenama.

"Dejli Mejl" gotovo da podržava navijače i njihovu želju današnjim tekstom, citirajući "da je zlatna generacije engleskog fudbala potrošena".

Ništa manje oštar nije ni "Gardijan" koji je na naslovnici stavio oštar kratak naslov "Osramoćeni smo", sa printom upravo selektora engleske reprezentacije.

Ni uvjek umjereni "BBC" je danas objavio "Eksperiment je propao. Šta sad?".

"Eksperiment u Ligi nacija je u potpunosti podbacio. Dali smo samo jedan gol u četiri utakmice i to iz penala protiv Njemačke. Još od 2014. godine nismo propustili pobjedu u četiri utakmice zaredom. Sautgejt je krivo kombinovao postave i doveo ekipu na ivicu", navodi se u tekstu.

"The Sun" se osvrnuo na činjenicu da za Mađarsku je u u startnih 11 igrao Kalom Stajls, naturalizovani Mađar rođen u Engleskoj, koji je ove sezone sa svojim Barnslijem ispao u Ligu 1 (treće liga Engleske).

Sa druge strane i premijer Mađarske Viktor Orban je imao svoj komentar.

Sa objavljenim rezultatom samo je napisao "Ovo je vrijeme da budemo skromni".

Ostaje da se vidi da li će Sautgejt preživjeti ovakvu lavinu nezadovoljstva engleske javnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније