Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

24. 06. 2022. 19:21   >>  19:18

DRUGI PUT

Predsjednik PSŽ ponovo oslobođen, Valke kriv za podmićivanje

Predsjednik Pari Sen Žermena Naser al-Kelaifi oslobođen je danas, drugi put, u ponovljenom suđenju za navodne prekršaje povezane sa bivšim generalnim sekretarom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žeromom Valkeom, koji je proglašen krivim pred sudom u Švajcarskoj za primanje mita i falsifikovanje dokumenata.

Al-Kelaifi je ponovo osloboljen optužbe za podsticanje na teško kriminalno loše upravljanje, kada je Valkeu dozvolio da besplatno koristi njegovu kuću za odmor na Sardiniji.

Tužioci su pokušali da povežu kuću, koju je 2013. godine kupila katarska kompanija, sa emiterom beIN Medija grup pod vodjstvom Al-Kelaifija, u vezi sa obnavljanjem ugovora sa Fifom za prava prenosa utakmica Svjetskog prvenstva.

Valke, koji je osam godina bio glavni administrator Fife prije nego što je sklonjen sa funkcije 2015. godine, ponovo je oslobođen krivice za loše upravljanje, ali je osuđen po odvojenim optužbama u koje nije umiješan Al-Kelaifi za dobijanje mita u pregovorima za prava na prenose utakmica Svjetskog prvenstva u Italiji i Grčkoj.

Švajcarski savezni krivični sud proglasio je Valkea krivim za ponovoljeno falsifikovanje i pasivnu korupciju. Izrečena mu je duža uslovna kazna od 11 meseci, umijesto tri, koliko je dobio na prvobitnom suđenju u septembru 2020. godine.

Njegovi advokati su najavili žalbu i naveli da "presuda o krivici nije konačna".

Treći optuženi, direktor marketinga Grk Dinos Deris osuđen je za aktivnu koripciju i dobio je 10 mjeseci uslovne kazne, nakon što je prvi put oslobodjen 2020. On je ponovo oslobodjen optužbe da je podsticao Valkea na loše upravljanje protiv interesa Fifa.

Kazne za Valkea i Derisa bile su uslovne na dve godine.

Ponovoljeno sudjenje održano je u martu pred švajcarskim saveznim krivičnim sudom, pošto se tužilaštvo žalilo na prvobitne presude.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније