Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

29. 06. 2022. 17:46   >>  17:59

TRAŽIĆE NAKNADU

FSCG najavio da će tužiti firmu Veselina Mijača

Švajcarska kompanija Nyon sport group imaće prava da prenosi mečeve 1. CFL i Kupa Crne Gore u naredne četiri godine, saopšteno je iz Fudbalskog saveza. Izvršni odbor FSCG prihvatio je ponudu firme koja se bavi kupovinom i prodajom televizijskih i srodnih prava. Uz to iz FSCG su objasnili i da će tužiti firmu Savana Commercial Retail (ovlašćeni predstavnik je preduzetnik Veselin Mijač).

Sedma sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 održana je danas u Podgorici.

Izvršni odbor prihvatio je izvještaje Takmičarske komisije, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnom dijelu sezone 2021/22 u svim takmičenjima kojima rukovodi FSCG.

Usvojene su i Propozicije takmičenja (1. CFL, Druga liga Crne Gore, Kup Crne Gore, Omladinska liga, Kadetska liga i baraži za popunu Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore) za predstojeću sezonu, Predlog učesnika Omladinske i Kadetske lige, Predlog odluke o troškovnicima za sezonu 2022/23 kao i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o fudbalskim takmičenjima.

Usvojene je predlog Sudijske komisije u listama sudija i kontrolora suđenja za sezonu 2022/23 i predlog Komisije za takmičenje o listama delegata za predstojeću sezonu.

Izvršni odbor usvojio je molbu FK "Sutjeska“ za finansijsku pomoć u organizaciji utakmica kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, kao i molbu ŽFK "Breznica“ za pomoć i podršku za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za žene.

Iznos pozajmljen FK "Sutjeska“ i ŽFK "Breznica“ biće nadoknađen od finansijskih sredstava koja Evropska fudbalska asocijacija opredjeljuje za učešće u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja.

Na predlog klubova 1. CFL donijeta je odluka da se u takmičarskoj sezoni 2022/23 tokom trajanja utakmice (svih 90 minuta) na terenu obavezno nalazi jedan igrač rođen 2002. godine i mlađi. Od sezone 2023/24 klubovi će biti obavezni da na terenu imaju dvojicu igrača rođenih 2002. godine i kasnije. Takođe, prihvaćen je predlog klubova o povećanju broja stranaca – od sezone 2022/23 u zapisniku utakmice moći će da se nađu četiri igrača koji nisu državljani Crne Gore, dok će na terenu maksimalno moći da se nađu trojica stranaca.

"Izvršni odbor prihvatio je ponudu Nyon Sport Group, kompanije sa sjedištem u Švajcarskoj koja se bavi kupovinom i prodajom televizijskih i srodnih prava, za kupovinu televizijskih, betting i data (podaci) prava za 1. CFL i Kup Crne Gore. Ugovor sa kompanijom biće potpisan na period od četiri godine i važiće za sezone 2022/23, 2023/24, 2024/25 i 2025/26. Fudbalski savez Crne Gore će kroz sudski postupak tražiti ostvarenje prava i naknadu od kompanije Savana Commercial Retail koja je jednostrano raskinula ugovor u poslovno-tehničkoj saradnji i vlasništvu televizijskih prava potpisan u julu 2021. godine i koji je važio za sezone 2021/22, 2021/23 i 2023/24", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније