Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Luka Vlaisavljević

02. 07. 2022. 07:42 >> 12:18

GOLMAN REPREZENTACIJE ZA RTCG

Mijatović o novom klubu, reprezentaciji, karijeri, CG fudbalu...

Jedan od glavnih protagonista sjajne igre naše reprezentacije je, pored fenomenalnog Stefana Mugoše, sjajnog Marka Jankovića, borbenog Vladimira Jovovića, neumornog Adama Marušića, svakako i naš golman Milan Mijatović. 

Jun je bio strašno uspješan za naš nacionalni tim, koji je drugi na tabeli u svojoj grupi Lige nacija, a jedan od ključnih faktora igre ekipe Miodraga Radulovića je i Pljevljak na liniji našega gola.

U par navrata pokazao je sjajne reflekse, a kojim riječima opisati "panterske odbrane", jednu za drugom na sam kraj prvog poluvremena, čime je spriječio Rumune da na odmor odu za izjednačenim rezultatom.

Nedugo nakon ovog fudbalskog maratona koji je pogodio Evropu sa četiri kola Lige nacija u samo deset dana, Mijatović je promijenio klub.

Saudijski Al Adalah je nakon što je izborio nastup u Saudi profesionalnoj ligi krenuo sa velikim ambicijama u pravljenju novog tima.

Stigli su nekada veliki talenat Lacija, i aktuelni reprezentativac Nigerije Odženi Onazi u veznom redu, potom i član Arseanlove akademije i bivši mladi reprezentativac Švajcarske štoper, Martin Anga.

 

Ofanzivni dio ekipe je ojačan sa fudbalerima iz Južne Amerike, dok su "Vitezovi oaze", kako zovu Al Adalah, odlučili da gol pojačaju sa našim reprezentativnim golmanom.

"Privukla me je dobra ponuda i to što su bili konkretni i brzi. Da, klub je doveo dosta igrača, uložili su dosta novca i samim tim su pokazali ambiciju u predstojećoj sezoni. Zahvalan sam i svojim agentima Nikoli Tadiću i Aleksandru Čanoviću na ovom transferu", kazao je Mijatović za Portal RTCG.

Njemu, ipak, nije novina fudbal na Bliskom Istoku, jer je u ranoj fazi svoje karijere proveo dvije godine u Iranu.

"Pa mogu reći da sam upoznat već sa fudbalom i sa kulturom na Bliskom istoku, koja je dosta drugačija nego naša. Mislim, ipak, da neću imati problema sa adaptacijom", smatra on.

Prije nove avanture koja je pred njim, Mijatović je branio u čuvenom mađarskom klubu MTK. Tamo je proveo dvije sezone, pružao dobre partije, ali klub je na kraju prošle sezone ispao u drugu ligu.

"Prva godina je i za klub i za mene bila odlična. Igrali smo dobro ostavarili ciljeve i afimisali dosta mladih igrača. Žao mi je što smo došli u tu situaciju da ispadnemo iz lige. Mislim da smo imali kvalitetnu ekipu", naveo je Mijatović.

"Kad pogledate tim, imali smo 10-12 reprezentativaca, što mladih što seniorskih. Sa ove tačke ne bih znao koji je konkretan problem bio, ali dosta nekih stvari uticalo je na to. Na kraju mogu da kažem da sam se dvije godine mnogo lijepo osjećao u klubu, i da me vežu lijepe uspomene za MTK", rekao je reprezentativni golman.

U razgovoru za naš portal prisjetili smo se i još jednog legendarnog istočnoevropskog kluba čije je boje branio prije MTK, a to je Levski Sofija.

"Mislim da svi znaju kakvo je ime i klub Levski. Moram da napomenem da nigdje nisam osjetio taj fanatizam navijača kao u Levskom. Ti ljudi bukvalno žive za klub. A atmosfera kad je "vječiti derbi Sofije" protiv CSKA na stadionu i u gradu je nevjerovatna. Mislim kad se igra derbi da u Sofiji sve stane i sve je okrenuto ka toj utakmici", kazao je Mijatović.

To je bio povod da pomenemo i našeg predstavnika u predstojećoj fazi Lige šampiona, ekipu Sutjeske koja je žrijebom dobila upravo bugarskog šampiona ekipu Ludogoreca.

"Pa sigurno je da je Sutjeska izvukla teškog protivnika, ali to može da bude prednost jer su rasterećeni i nisu pod imperativom pobjede. Ludogorec je klub koji ulaže dosta novca i dovodi dosta kvalitetnih igrača i samim tim cilj im je igranje grupne faze Lige šampiona. Sutjesci će sigurno biti teško, ali u fudbalu se nikad ne zna sve je moguće. Mislim da sa dobrim blokom i velikom borbom mogu da naprave nešto", kazao je naš golman.

Iako ima obaveza, Mijatović je kazao i da dosta prati našu ligu, pogotovo klubove u kojima je igrao, a nosio je dres Rudara, Bokelja, Dečića i Budućnosti.

Što se tiče našeg nacionalnog tima, osvrnuo se na sjajnu generaciju mlađih fudbalera.

"Mislim da imamo dosta dobre mlade igrače. Bitno je da se pravilno razvijaju i sazrijevaju i mislim da naš fudbal ima budućnost", ističe Mijatović.

Reprezentaciju u septembru očekuju dva važna meča, protiv Bosne i Hercegovine u Sarajevu i sa Fincima u Podgorici.

"Odlični rezultati u junu, ne vidim razlog da ne nastavimo tako. Mislim da je recept zadnja utakmica protiv Rumunije kako treba da igramo. Iako dosta oslabljeni  pružili smo odličnu partiju i mislim da na taj način treba da nastavimo", kaže Mijatović.

Ističe koliko je poseban osjećaj igrati za reprezentaciju.

"Mislim da je svakom igracu san da igra za reprezentaciju. Kad god sam na terenu trudim se da dam maksimum jer igranje za reprezentaciju je ipak poseban osjećaj", kazao je on.

Dobar golman zavisi i od dobre odbrane. Iako je poznato da često u pojedinim situacijama znaju i da povise glas svojim saigračima, Mijatović kaže da ima drugačiji pristup.

"Pa mogu da kažem da su golman i uža odbrana kao jedno, jer ako nisu onda nastaju problemi. Ne bih rekao da je  vičem. Više volim da budem podrška nego da kritikujem tako da možda sa nekim savjetima trudim se da podignem igrača ako vidim da je u lošem momentu", kazao je za Portal RTCG naš reprezentativni golman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније