Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

06. 07. 2022. 16:27 >> 16:24

SPORTSKI JE NADATI SE

Janković: Dinamo je apsolutni favorit

Fudbaleri Dečića i drugi put će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a protivnik na startu je Dinamo Minsk. Trener Tuzana Vladimir Janković rekao je da tim iz Minska favorit, ali da se njegov tim ne predaje unaprijed.

S obzirom na to da klubovi i nacionalne selekcije Bjelorusije ne mogu da igraju utakmice Uefinih takmičenja na teritoriji svoje zemlje oba meča će se igrati u Podgorici.

"Ne treba trošiti puno riječi kada je Dinamo Minsk u pitanju. To je velikan iz porodice klubova Dinamo sa prostora bivšeg Sovjetskog saveza, a sada Bjelorusije. Klub velike tradicije i višestruki šampion. Istina, istorija Dinamo Minska je za godinu dana kraća od Dečića, ali značajno vrijednija po broju trofeja i nastupima u evropskim takmičenjima. To je jasan pokazatelj da se susrećemo sa velikom ekipom, s kojom nam je čast da igramo u kvalifikacijama. Ulogu favorita svakako prepuštamo našim gostima. Oni su apsolutni favorit. Iskusna su ekipa, sastavljena od bivših i aktuelnih reprezentativaca Bjelorusije. Međutim, mi izlazimo na teren da se borimo sportski i ostvarimo što bolji rezultat. Naše je da se prilagodimo njihovom kvalitetu i odgovorimo našim kvalitetom. “, kazao je Janković.

Prva utakmica igra se na "DG areni" pred praznim tribinama...

"Jedino što može da bude pozitivno jeste što smo pet utakmica u Užicu igrali na praznom stadionu, pa smo se već i navikli na to. Međutim, ostaje žal što ne igramo pred punim tribinama, jer se u kranjem slučaju fudbal igra za publiku i da ona uživa u igri“, istakao je on.

Dečić je ovog ljeta malo renovirao tim. Stigli su napadač Stefan Denković, štoperi Igor Ćuković i Aleksandar Šofranac, te golman Dušan Marković...

"Sjutrašnja utakmica pružiće nam neke podrobnije odgovore. Naravno da od novih igrača puno očekujemo i trebali bi da budu dodatni teg na našem tasu. Istovremeno, ne želim da stavljam na njih dodatno breme, s obzirom da oni sa nama nemaju odrađenu nijednu utakmicu. Trebaju da se priviknu na ekipu i ona da se privikne na njih. Jednostavno, da sve legne na svoje mjesto. Ponavljam, sjutrašnja utakmica pružiće nam odgovore šta treba dalje da radimo, mijenjamo. Očekujem da će se novi igrači dobro uklopiti u ono što će biti zahtjev prema njima za pomenutu utakmicu. Ne bismo bili ovdje da ne vjerujemo u sebe. Vjerujemo u svoj rad i kvalitet. A koliki je kvalitet, to ćemo saznati u ovom dvomeču. To je u ovom trenutku, i za nas, i za njih, nepoznanica“, zaključio je Janković.

Štoper Dečića Marko Tući smatra da je prednost za njegov tim što se obje utakmice igraju u Podgorici.

"Smatram da je naša prednost što igramo obje utakmice u Podgorici, jer bolje poznajemo teren i ambijent od njih. Vjerujem da ćemo se brzo prilagoditi i tu prednost iskoristiti na najbolji mogući način. Izaći ćemo na teren koncentrisano. Pružićemo sve od sebe i pokušati da iskoristimo gore navedenu prednost. Imamo dobru ekipu i igrače sa iskustvom. Nadam da će nam oni pomoći u ovom izazovu“, kazao je Tući.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније