Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

30. 07. 2022. 20:19 >> 20:49

KOMJUNITI ŠILD

Liverpulu prvi trofej u sezoni: Nunjez zablistao protiv Sitija

Fudbaleri Liverpula došli su do prvog ovosezonskog trofeja pošto su u finalu Komjuniti šilda slavili protiv Mančester Sitija

Utakmica se igrala na stadionu Lestera "King Pauer", jer je Vembli zauzet zbog organizacije finala ženskog Evropskog fudbalskog prvenstva.

Ekipa Jirgena Klopa je ušla u susret bez starnog golmana Alisona, a nije bilo ni Dioga Žote, Okslejd Čemberlejna, kao ni Kostantinosa Cimikasa. Sa druge strane Pep Gvadriola nije mogao da računa na francuskog reprezentativca Laporta.

Španski stručnjak se odlučio da od starta da piliku Erlingu Hagelandu, dok je njegov kolega sa druge strane odlučio da ostavi Darvina Nunjeza na klupi.

Liverpul je bolje otorio meč, od starta su nametnuli visoki vertikalni presing, a nagrađeni su u 21. minutu kada je Trent Aleksander Arnold pogodio gol Edera sa ivice šensaesterca nakon povratnog pasa Mohameda Salaha.

 

Siti nakon toga preuzima inicijativu, imali su par izglednih prilika ali upravo Haland se nije najbolje snašao na svom debiju.

U drugom poluvremenu, Gvardiola, prvi mjenja i ubacio je još jedno pojačanje, Huliana Alvareza iz River Plejta.

Argentinac je bio taličan i nakon jedne odbrane Adriana, našao se na pravom mjestu i pogodio je gol za 1:1 u 70. minutu.

Utakmica je bila visokog tempa sa obije strane, a Darvin Nunjez koji je ranije zamijenio Roberta Firmina, uspio je stavi svoj pečet na prvi trofej "crvenih" ovoj sezoni.

Prvo je izborio penal, jer je nakon njegovog udarca glavom Ruben Dijaš igrao rukom.

Salah je bio precizan sa bijele tačke.

Ekipa Jirgena Klopa je nakon vođstva nastavila da igra ofanzivno, i ubrzo je stigao još jedan gol.

Fabio Karvaljo, pojačanje iz Fulama je prekinuo jedan pas Sitija, dodao je do Salaha, koji je ubacio loptu na drugu stativu gdje se nalazio Endrju Robertson koji je glavom spustio loptu.

Tamo se nalazio Darvin Nunujez koji je iz prilično teške situacije loptu glavom sporveo u mrežu za delirijum na "Kings Paueru".

 

Ostatak meča obilježiio je nevjerovatan promašaj Elringa Halanda kome je tri metra promašio komplet prazan gol i pogodio prečku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније