Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

30. 07. 2022. 23:14 >> 23:14

LAJPCIG BEZ TROFEJA

Bajernu deseti trofej u Superkupu Njemačke, Mane strijelac

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobijedili su večeras u gostima Lajpcig sa 5:3 u Superkupu Njemačke i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni.

U duelu šampiona i osvajača Kupa Njemačke, Bajern je osvojio je deseti trofej u ovom takmičenju, dok Lajpcig nije uspio da prvi put u klupskoj istoriji podigne ovaj trofej.

Bavarski klub je posle prvih 45 minuta imao prednost od 3:0, Lajpcig je u samom finišu meča uspeo da unese neizvesnost, ali ne i da izbegne poraz.

Bajern je poveo u 14. minutu golom Džamala Musijale, na 2:0 je u 31. minutu povisio Sadio Mane, svojim prvim golom u zvaničnoj utakmici u dresu Bajerna, dok je tačku na prvo poluvrijeme stavio Benžamen Pavar u 45. minutu posle asistencije Musijale.

Marsel Halstenberg je u 59. minutu smanjio prednost Bajerna, sedam minuta kasnije je mrežu Lajpciga zatresao Serž Gnabri nakon čega je uslijedila bolja igra domaće ekipe.

Kristofer Nkunku u 77. minutu bio siguran sa penala, da bi Dani Olmo u 89. minutu pogodio za 4:3. Ipak, Lajpcig nije uspio da stigne do izjednačenja, a tačku na ovaj meč stavio je Liroj Sane pogotkom u 98. minutu.

Nova sezona u Bundesligi počinje narednog petka. Bajern odbranu titule počinje u Frankfurtu protiv Ajntrahta, dok će Lajpcig gostovati Štutgartu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније