Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

02. 08. 2022. 17:35 >> 17:31

UPRAVA BEZ STRPLJENJA

Poketino: U PSŽ-u očekuju da čim dođeš osvojiš Ligu šampiona

Doskorašnji strateg Pari Sen Žermena Maurisio Poketino kazao je da uprava "svetaca" nema strpljenja, te da lako troši trenere. On je ovog ljeta dobio otkaz, jer uprava nije mogla da mu oprosti ispadanje u osmini finala Lige šampiona.

U PSŽ su prethodnog ljeta stigli Donaruma, Vajnaldum, Hakimi, Ramos i Lionel Mesi.

"Postoje klubovi kao što su Liverpul ili Mančester siti, koji imaju dugoročne projekte i daju šansu ljudima da ih ostvare. Uvijek ću praviti takva poređenja. Mi u PSŽ-u smo osvojili titulu prvaka Francuske sa 15 bodova više od drugog, ali kada smo ispali od Real Madrida znali smo da će biti problema. Siti je isto izgubio od Reala, primio je tri gola u pet minuta, a sljedeće nedjelje je – kupio Halanda. Dao je priliku svom treneru za novi pokušaj, da nađe rješenja i osvoji prvenstvo Engleske, kao što smo mi uzeli trofej u Francuskoj“, rekao je Poketino u intervjuu za argentinske medije.

On je kazao da PSŽ 50 godina ne može da dođe do uspjeha u Evropi.

"Projekti su različiti. Dok u Sitiju sedam godina vjeruju istom treneru, u PSŽ-u očekuju da čim dođeš, s vrata osvojiš pehar. To je promašaj od pola vijeka. Ne samo od prošle sezone, jer PSŽ pogotovo otkako ima nove vlasnike ima za cilj osvajanje Lige šampiona. I smatram da će to uspjeti, jer svi potrebni resursi su tu, ali fudbal nekada nije onakav kakvim ga neko zamišlja. Ima dosta faktora koji ne mogu da se kontrolišu. Ali, insistiranje na tom trofeju godinu za godinom će sigurno dovesti "svece" do ostvarenja snova“, kazao je Poketino.

Poketino će na početku sezone biti bez angažmana.

"Miran sam, prihvatio sam okolnosti kakve su, moram da živim s tim. Sve smo završili kasno, do raskida govora je došlo pred početak priprema i bilo mi je jasno da će biti teško za mene, jer su svi projekti zatvoreni, tako da moram da se pomirim sa novom situacijom, istovremeno analizirajući sve što se dešavalo u prethodnih godinu i po dana u Pari Sen Žermenu“, rekao je Poketino.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније