Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

04. 08. 2022. 17:21 >> 17:20

ZBOG POTPISA ZA SITI

Haland na meti navijača u Norveškoj: Igra za prljavi krvavi novac

Najbolji norveški fudbaler Erling Haland nije baš popularan u svojoj zemlji nakon što je odlućio da napusti Borusiju Dortmund i potpiše za Mančester Siti.

Na utakmici Brine i Brana gostujući navijači su istakli transparent ""Braut igra za prljavi, krvavi novac. Postoji samo jedan Haland".

Braut je inače srednje ime novog napadača Sitija, a kad kažu "jedan Haland" misle na tinejdžera Markusa Halanda (17 godina) koji brani boje njijovog kluba,

Navijači zamjeraju prvoj zvijezdi reprezentacije jer je potpisao za klub koji pripada Abu Dabi Junajted grupaciji, koju vode čelni ljudi emirata (UAE), zemlje koja se godinama povezuje sa kršenjem ljudskih prava.

"Haland mora da bude svjestan da je sada svjetska zvijezda, i da svaki njegov potez se gleda. Mogao je da bira gdje će nastaviti karijeru, a izuabrao je najgori primjer "sporskog pranja" od kluba", navodi se u saopštenju navijača Brana.

"Sportsko pranje" je izraz koji se korsiti kada neka grupacija pokušava da preko sporta pravi sebi poboljšanje javne slike i izgleda, a primjeri za to u fudbalu su ekipe Mančester Sitija, Njukasla, PSŽ-a...

U Norveškoj navijači i javnost pozivaju reprezentacije svijeta da bojkotuju Mundijal u Kataru, zbog kršenja ljudskih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније