Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ M.L.B. ]

11. 08. 2022. 21:40 >> 21:37

PRIJATELJSKI MEČ

Kadeti neriješeno u Gruziji

Muška kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je večeras u Rustavi, u prijateljskom meču, sa Gruzijom neriješeno 1:1.

Prvi međusobni duel, igran prije dva dana, pripao je crnogorskoj selekciji 2:1.

Crnogorski fudbaleri i u drugom meču bili su bolji, dominirali i stvarali šanse, ali su samo jednu iskoristili.

Domaćin je došao u vođstvo već u drugom minutu, nakon kontranapada koji je iskoristio Saba Samušia.

Prethodno je Bojan Damjanović propustio priliku da iz blizine savlada protivničkog čuvara mreže.

Poslije primljenog gola, ekipa Gorana Perišića nastavila je sa inicijativom.

U sedmom minutu Vasilije Adžić nije iskoristio jedanaesterac, koji je upravo on izborio.

Odličnu šansu Crna Gora je imala i u 33. minutu, kada je Marko Tadić sa nekoliko metara glavom šutirao pravo u golmana.

I nastavak utakmice viđena je slična situacija na terenu.

Crnogorska selekcija je napadala, a ubrzo po povratku sa odmora Danilo Vukanić je oprobao šut koji je završio malo pored stative.

Upornost se isplatila u 58. minutu. Vukanić i Lazar Maraš su dobro kombinovali, lopta je zatim došla do Andrije Bulatovića, koji se oslobodio čuvara i odličnim udarcem savladao Sosu Kopalianija.

Crna Gora je do pobjede mogla u 67. minutu. U šansi je bio Bodin Tomašević, koji glavom sa nekoliko metara nije uspio da savladala Kopalianija.

Perišić je kazao da je crnogorska selekcija nastupila oslabljena neigranjem nekoliko igrača zbog bolesti i povreda, ali da su oni koji su dobili priliku opravdali je.

"Ostaje žal što nisu nagrađeni pobjedom, koju su po prikazanom apsolutno zaslužili. Iako smo bukvalno krenuli iz minusa, jer smo primili gol već u drugom minutu, opet smo, kao u prvom meču, pokazali kvalitet i karakter. Napadali smo svih 90 minuta, stvarali i, na žalost, promašivali šanse, ali izdanje svih igrača je za pohvalu i apsolutno smo zadovoljni prikazanim u ovom dvomeču jer smo igrali protiv izuzetno kvalitetnog protivnika", kazao je Perišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније