Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

15. 08. 2022. 23:20 >> 23:25

SERIJA A

Juventus ubjedljiv protiv Sasuola: Vlahović dvostruki strijelac

Fudbaleri Juventusa pobijedili su večeras na svom terenu Sasuolo sa 3:0, u meču prvog kola italijanske Serije A.

Dvostruki strijelac za Juventus bio je srpski reprezentativac Dušan Vlahović iz penala u 43. i 51. minutu.

Za ekipu iz Torina se u listu strijelaca upisao i Anhel Di Marija u 26. minutu i time pokazao da će biti veliko pojačanje.

Iako su na papiru bili favoriti, u prvih 20 minuta nisu uspjeli da upute šut ka golu gostiju, a imali su i sreće da Gregori Defrel ne pogodi iz voleja na otvatanju meča.

"Stara dama" je ipak došla u vođstvo iz prve prilike i prvog šuta ka golu.

Aleks Sandro je uputio dobar pas, a na desnoj strani Di Marija je uhvatio volej, lopta je odskočila od terena i lobovala bespomoćnog golmana Andreu Konsilija.

Juventus je od tada preuzeo inicijativu, a dtugi gol je došao sa bijele tačke. Vlahovića je u šensaestercu oborio Đan Marko Ferari, i sudija je pokazao ja bijelu tačku.

Srpski reprezentativac je preuzeo odgovornost i bio precizan za 2:0 za miran odlazak na odmor poslije privh 45 minuta.

Već početkom drugog poluvremena, Juventus je potvrdio svoju pobjedu. Greška SAsuola u odbrani, prilikom pokušaja da se lopta što dalje izbaci od gola, ona je došla do Di Marije, koji je uz dosta sreće pronašao Vlahovića, koji je rutinski savladao Konsilija, za konačnih 3:0.

Posljednjom utakmicom ovog kola u Seriji A se desila situacja koja se nije dešava od sezone 1971./72. a to je da ni jedan meč nije završen nerješenim ishodom.

Vlahović je sa ova dva gola, postigao ukupno 53 u Seriji A, i time je prestigao Dejana Stankovića na liti najboljih strijelaca Serije A iz Srbije. 

U narednom kolu, Juventus će gostovati Sampdoriji, dok će Sasuolo dočekati Leće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније