Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

23. 08. 2022. 14:09 >> 14:06

SP POČINJE DAN RANIJE

FIFA i definitivno pomjerila početak Mundijala

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je i definitivno pomjerila početak Svjetskog prvenstva u Kataru za jedan dan, pa će umjesto 21. Mundijal početi 20. novembra.

Odluka je donešena glasovima predsjednika FIFA Đanija Infantina, ali i predsjednicima svij šest konfederacija (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC i OFC).

Organizatori su na sto dana do početka prvestva shvatili da njihova reprezentacije ne otvara turnir, pa su tražili da se prvenstvo pomjeri dan ranije kako bi njihov duel sa Ekvadorom otvorio prvenstvo.

Praksa da domaćin otvara prvesntvo je uvedena od Mundijala 2006. godine u Njemačkoj, a prije toga bi obično to uradio aktelni svjetski prvak.

Ovakvom odlukom su najvšiše pogođeni navijači Ekvadora, koji su već bukirali letove i smještaj u Kataru, organizujući se po planu da je utakmica 21. novembar, ali izgleda da u FIFA ne mare previše za njih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније