Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.. [ Mina ]

20. 09. 2022. 19:24 >> 19:22

UPRKOS ZAHTJEVU NjEMACA DA NE IGRAJU

Uefa dozvolila Bjelorusiji da uđe u žrijeb za kvalifikacije za EP 2024.

Evropska fudbalska unija (Uefa) dozvolila je danas Bjelorusiji da uđe u žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, uprkos zahtjevu vlade domaćina takmičenja da se ta reprezentacija ukloni pošto je vojni saveznik Rusije.

Uefa je potvrdila da će u žrijebu biti 53 njenih članica, bez suspendovane Rusije. Bjelorusija ne može biti u istoj grupi sa Ukrajinom iz bezbjednosnih razloga.

Žrijeb za kvalifikacije obaviće se 9. oktobra u Frankfurtu.

Ministarka unuštranjih poslova Njemačke Nensi Fezer je prošle nedjelje tražila od Uefe da reprezentacija Bjelorusije ne igra. Uefa je poslala odgovor povjerljivom poštom.

Uefa je u maju zabranila Bjelorusiji da organizuje utakmice u zemlji, pa je bjeloruski tim kao domaćin igrao na neutralnom terenu bez navijača. Uvodeći sankcije Bjelorusiji, Uefa je saopštila da je "napad Rusije na Ukrajinu bio olakšan pristupom sa susjedne teritorije Bjelorusije".

Ruski klubovi i reprezentacije suspendovani su u februaru iz evropskih i svjetskih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini, a Sud za sportsku arbitražu odbio je žalbu Rusije.

Ostali ograničavajući politički faktori pri žrijebu ostali su na snazi, pa se u istoj grupi ne mogu naći Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Azerbejdžan i Jermenija i Španija i Gibraltar.

Takođe, Uefa interveniše na žrijebu kako bi ograničila prekomjerna putovanja ekipa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније