Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. / В.П.

27. 09. 2022. 15:47 >> 15:55
1

REZIME RADULOVIĆA

Plan bio da se ostane u Ligi B, žal što se ovako završilo

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović kazao je nakon poraza naše reprezentacije od Finske u završnoj utakmici Lige nacija (0:2), da kad se sve sabere prvobitni plan je ispunjen, a to je ostanak u Ligi B, ali da ostaje žal za načinom na koji se sve završilo.

"Mnoge stvari su se izmakle kontroli, prevashodno zbog čudnog kriterijuma francuskog sudije. Kada vam kompletna odbrana dobije po žuti karton do 20. minuta, kada ostanete u 17. minutu sa igračem manje, po onakvom terenu, protiv onakve ekipe, onda je zaista teško. Vidjeli smo šta fudbal može da donese, u junu, od jedne euforije, smiješila nam se Liga A nacija, drugi šešir, mnogo drugih lijepih stvari, do ovog septembra, gdje nam je trebao jedan bod. Ostaje velika žal, ali kada se sve sabere i oduzme, plan je bio da se ostane u Ligi B. Evo vidite, svi naši rivali igrali su na velikim takmičenjima, a jedna Rumunija je ispala. Žao mi je što se ovako završilo, ali ima pozitivnih stvari’’ kazao je Radulović.

Osvrnuo se i na situaciju u kojoj je on isključen, napominjući da je želio da smiri Đurđevića. 

‘’Stvari su počele da izmiču kontroli zbog nervoze igrača, stvarno im je teško palo. Možda i mi nijesmo uspjeli da im potisnemo utakmicu i rezultat iz Bosne, da to ostavimo u drugi plan. Počeli su da pljušte kartoni, ja sam pošao da spriječim Đurđevića da ne uradi nešto, napravio sam grešku, napustio restriktivni prostor, pokušavajući da spriječim teži incident, isključen sam i nijesam mogao da se pojavim na pres konferenciji", kazao je selektor.

Radulović se osvrnuo i na povrede Radunovića i Hakšabanovića koje su dodatno opteretile naš tim nakon crvenog kartona Tomaševiću.

"Bilo je izuzetno teško, odbrana vam dobije crveni karton, počele su da se ređaju povrede, Radunovića i Hakšabanovića, pa je sve bilo teško izbalansirati. Uvijek morate da vodite računa o fizičkoj spremi igrača, jer u kompletnoj pripremi septembra, tačno smo vodili računa ko je i koliko igrao i koliko može. Iz tog razloga je i Mugoša počeo utakmicu sa klupe da bi protiv Finske imao minutažu, Jovetić se istrošio sa 70 minuta u prethodnoj utakmici. Loš teren, njegov žuti karton, sve je to uslovilo da smo morali da mijenjamo. Pozitivna stvar je da se nijesmo prosuli, konačno igramo na mali broj golova, nijesmo postali topovska hrana, ako vratimo vrijeme unazad, bilo je rezultata gđe je taj sistem pucao. Sinoć, sa igračem manje, nijesmo se raspali, pokazalo se da Nikola Vukčević može da odigra i na mjestu štopera, njegov dobar povratak nakon godinu dana neigranja", kazao je on.

Selektor je dodao i da se roster napeg nacionalnog tima proširio.

"Pozitivno je i to što smo proširili roster, Krstović nije sada mogao da nam pomogne, tu je i Camaj sada, zatim Andrija Vukčević koji je bio u junu sa nama, kao i Šipčić. Sada imamo zaokruženu sliku, pred nama su dva prijateljska meča u novembru, kada ćemo pokušati da priključimo još jednog ili dva igrača, da homogenizujemo ekipu, uigramo, jer u martu počinju kvalifikacije".

Tokom cijele Lige nacija Crna Gora nije mogla da izađe sa najjačim timom. Stefan Savić na kraju nije uspio da odigra ni jedan meč, Jovetić je bio rovit...

‘’Splet okolnosti je bio takav da nismo mogli da izađemo sa najboljim timom. Željeli smo da sa onom ekipom koja je u Rumuniji odigrala onako dobro, dodamo još Savića, ali nijesmo uspjeli, pa je Marušić u završnici utakmici protiv Bosne i Hercegovine dobio žuti karton i nije mogao da igra sa Finskom, ali najveći problem nam je bio psihološke prirode. Postali smo svjesni šta smo izgubili u Zenici, falio nam je jedan bod, ali kada ostanete bez igrača tako rano, uz sve ove okolnosti, protiv Finske sa kojom je teško igrati i 11 na 11, jednostavno, pomiješana osjećanja, ali opet, može dosta toga dobrog da se izvuče iz ovih kvalifikacija za Ligu Nacija", kazao je Radulović.

Selektor Crne Gore je izrazio nadu da će se napraviti pomak na psihološkom aspektu fudbalera, da je kvalitet dobar, te da se nada da će i zdravlje poslužiti naše reprezentativce da svi budu na broju kada krenu kvalifikacije za Euro.

‘’Ono čemu treba da težimo, moramo da radimo na psihološkom aspektu, jer se pokazalo da ne umijemo da se takmičimo, da ne umijemo da budemo na nivou kada je najpotrebnije. Treba da budemo namazaniji, drskiji, da budemo malo pametniji, jer želja nikad nije bila sporna. Sigurno je da ova grupa igrača ima kvalitet, nadamo se da će zdravstveni bilten biti dobar, da ćemo u martu na startu narednih kvalifikacija biti svi na broju. Nadam se da ćemo u formatu sa 24 reprezentacije u završnici, moći da dosanjamo san svih fudbalera u Crnoj Gori i plasiramo se na veliko takmičenje’’, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније