Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

28. 09. 2022. 11:24   >>  11:21

LEGENDA ČELSIJA I NIGERIJE

Obi Mikel najavio kraj karijere

Nekadašnji fudbaler Čelsija i reprezentativac Nigerije Džon Obi Mikel objavio je da u svojoj 35. godini završava svoju fudbalsku karijeru.

On je najveći trag ostavio u ekipi Čelsija u kojoj je proveo 11 godina (od 2006. do 2017. godine), i na Stamford Bridžu je osvojio svaki trofej koji je mogao da osvoji.

Tako je dva puta osvajao Premijer ligu, tri puta osvojio FA kup, jednom Liga kup, a ima i osvojene Ligu šampione i Ligu Evrope.

U ČElsi je stigao iz norveškog Lina u pravoj "otmici" koju su "Plavci" odradili, budući da je Mikel imao sve spremno da pređe u Mančester junajted.

Nakon Čelsija igrao je za kineski Tijanđin, potom u Midlzboro, da bi ga put naveo na turski Trabzon (gdje je osvojio nacionalni Kup Turske), potom u Stouk i na kraju u Kuvajt je završio profesionalnu karijeru.

Dres Nigerije je oblačio 91 put ima i šest postignutih golova, a sa "Super orlovima" ima tri treća mjesta na Afričkom kupu nacija, i bronzu sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније