Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

29. 09. 2022. 19:03 >> 19:04

U PITANjU STOTINE MILIONA DOLARA

FIFA dobila dozvolu od Francuske za usmjeravanje novca manjim klubovima

Francuski finansijski regulatori dozvolili su Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) da počne da obrađuje stotine miliona dolara od transfera koji se duguju manjim klubovima koji stvaraju igrače, saopštila je danas FIFA.

"Fifa Clearing House" je dugogodišnji projekat koji se sada nalazi u Parizu kako bi pomogao klubovima da dobiju dio koji im sljeduje od transfera igrača koji su ponikli u manjim timovima.

FIFA vjeruje da se samo oko 80 miliona dolara godišnje proslijedi manjim klubovima umjesto 400 miliona koliko bi trebalo.

U mnogim slučajevima manji klubovi nisu bili svjesni kako da traže novac u djelu globalnog sistema transfera koji je osmišljen da im pomogne.

"Da bi se ovo popravilo, regulatorna tijela će osigurati da se naknade za trening i solidarne isplate uplate klubovima koji to zaslužuju", navodi se u saopštenju FIFA.

FIFA takođe ima za cilj da unaprijedi finansijsku transparetnost i integritet na ne dovoljno javnom tržištu transfera vrijednom milijarde dolara godišnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније