Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

05. 10. 2022. 23:27 >> 23:46

LIGA ŠAMPIONA

Siti i Dortmund već praktično obezbjedili nokaut fazu

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Kopenhagena sa 5:0, u utakmici trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

Vodeći gol za domaći tim postigao je Erling Haland u sedmom minutu, nakon asistencije Žoaa Kansela.

Volej udarac u 32. minutu uputio je igrač Sitija Serhio Gomes, a do odbijene lopte je u nastavku akcije došao norveški napadač, koji je tako postigao peti gol ove sezone u Ligi šampiona.

Haland je tako postao treći igrač u istoriji, koji je u prve tri utakmice Lige šampiona za engleski klub postigao po bar jedan gol, nakon Maruana Šamaha (Arsenal) i Ferana Toresa (Siti).

Siti je povećao rezultat u 39. minutu, nakon što je autogol postigao David Hočolava.

U 54. minutu u kaznenom prostoru Kopenhagena novozelandski fudbaler Marko Stamenić povukao je za dres Emerika Laporta, a minut kasnije sa penala je bio precizan Rijad Marez.

Konačan rezultat postavio je Hulijan Alvares u 76. minutu, pošto je iskoristio asistenciju Mareza.

Borusija Dortmund je na gostovanju pobijedila Sevilju sa 4:1.

Njemački klub je poveo u šestom minutu, kada je Rafael Gerero iskoristio centaršut Džuda Belingema, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem savladao golmana Bona.

U strelce se u 41. minutu upisao i Belingem. Mladi engleski fudbaler je poslije odličnog driblinga izbacio iz igre srpskog igrača Nemanju Gudelja i loptu poslao u mrežu.

Dva minuta kasnije uslijedio je udarac Josufe Mukoka, nakon kojeg se u strijelce upisao Karim Adejemi.

Sevilja je smanjila rezultat u 51. minutu, pošto je posle kornera najviši u skoku bio Jusef En-Nesiri.

Do kraja meča u strelce se za goste upisao i Julijan Brant, koji je glavom postigao gol u 75. minutu, poslije centaršuta Mukoka.

Na tabeli Grupe G vodi Siti sa maksimalnih devet bodova, Borusija je na drugom mjestu sa šest bodova, dok po jedan bod imaju Sevilja i Kopenhagen.

U sljedećem kolu za šest dana Siti gostuje Kopenhagenu, a Borusija Dortmund dočekuje Sevilju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније