Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

06. 10. 2022. 14:21   >>  14:21

UGOVOR DO KRAJA SEZONE

Stanković zvanično novi trener Sampdorije

Srpski fudbalski stručnjak Dejan Stanković novi je trener Sampdorije, potvrdio je danas italijanski klub.

Stanković i Sampdorija su potpisali ugovor do 30. juna 2023. godine sa opcijom produženja na još godinu dana.

Srpski trener je krajem avgusta podnio ostavku na mjesto trenera Crvene zvezde, nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i eliminacije od Makabija iz Haihe.

On je na klupi Zvezde proveo tri sezone, i osvojio je tri titule prvaka Srbije i dva Kupa Srbije, ali ni jednom nije uspio da se domogne grupne faze Lige šampiona.

U igračkoj karijeri, Stanković je 1998. prešao iz Zvezde u rimski Lacio u kom je proveo šest godina. Poslije Lacija, 2004. prelazi u milanski Inter, u kom je 2013. godine i završio igračku karijeru.

Sa Laciom je osvojio jednu, a sa Interom šest titula prvaka Italije. Sa milanskim klubom je 2010. osvojio i Ligu šampiona.

Tokom 15 godina u Italiji, Stanković je odigrao 368 mečeva u svim takmičenjima u dresu Lacija i Intera, i postigao je 51 gol.

Sampdorija je poslije loših rezultata na startu sezone otpustila u nedjelju trenera Marka Đampola, a ekipa iz Đenove se poslije osam odigranih utakmica nalazi na posljednjem, 20. mjestu Serije A sa samo dva osvojena boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније