Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ MINA ]

25. 10. 2022. 12:46   >>  12:46

KLUPSKI ZVANIČNICI POD ISTRAGOM

Funkcioneri Juventusa optuženi za prevaru

Čelnici torinskog Juventusa optuženi su za prevaru i mogli bi da se suoče sa suđenjem zbog navodnog lažiranja finansijskog izvještaja, preneli su danas italijanski mediji.

Glavni torinski tužilac Ana Marija Loreto uputila je zahtjev da predsjednik Juventusa Andrea Anjeli bude u kućnom pritvoru, ali je taj predlog odbijen.

Ukupno 16 zaposlenih u italijanskom klubu nalazi se pod istragom. Pored Anjelija, sumnja se da su u kriminalnim aktivnostima učestvovali potpredsjednik Pavel Nedved, izvršni direktor Mauricio Arivabene i bivši sportski direktor Fabio Paratići, koji sada radi u Totenhemu.

Juventus je optužen da je 2018, 2019. i 2020. godine na sumnjiv način stigao do prihoda.

Tužilaštvo, kako se navodi, navodno ima dokaze da se igrači "stare dame" nijesu odrekli dijela prihoda za vrijeme pandemije koronavirusa, a klub je prijavio kako je fudbalerima smanjio zarade.

Kako prenosi La Stampa, fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo, koji je od 2018. do 2021. nastupao za Juventus, odbio je da dođe na ispitivanje uprkos zahtjevu tužilaštva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније