Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

27. 10. 2022. 16:38   >>  16:37

ZBOG CRVENOG KARTONA

Konte propušta utakmicu protiv Marseja

Trener fudbalera Totenhema Antonio Konte propustiće predstojeću utakmicu protiv Olimpika u Marseju, posljednju u grupi i odlučujuću za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, zbog crvenog kartona u utakmici protiv Sportinga.

Totenhem je sinoć u Londonu odigrao 1:1 protiv Sportinga u petom kolu, a u šestom minutu nadoknade poslije upotrebe VAR tehnologije poništen je gol koji je postigao Hari Kejn. Konte je poslije toga zbog prigovora dobio crveni karton.

Totenhem je pobjedom mogao kao prvoplasirani da izbori mjesto u osmini finala Lige šampiona, ali će sada to morati da pokuša u posljednjem kolu 1. novembra. Londonska ekipa je prva na tabeli sa osam bodova, a slijede je Sporting i Ajntraht sa po sedam bodova, dok je posljednji Olimpik sa šest.

Kako je danas prenio Gardijan, Uefa je potvrdila da će primijeniti kaznu na osnovu svojih disciplinskih pravila koja glase da se igrač ili zvaničnik koji su isključeni sa terena ili neposrednog okruženja uključujući i tehnički prostor, automatski suspenduju za narednu utakmicu takmičenja u kome je došlo do isključenja.

Pravila nalažu da suspendovani igrač ili zvaničnik ne smije u narednoj utakmici da bude u tehničkom prostoru niti da komunicira sa igračima ili tehničkim osobljem tokom utakmice.

"Pored toga, trener ili bilo koji drugi zvaničnik tima koji je suspendovan ne smije da uđe u svlačionicu i tunel prije i tokom utakmice", naveo je Eurosport.

Konte je poslije utakmice rekao da je VAR nanio veliku štetu i da bi volio da vidi da se tako sudi drugim velikim klubovima.

Londonskoj ekipi će za prolaz u osminu finala Lige šampiona biti potrebno da osvoji bod, a u slučaju pobjede Totenhem bi osvojio prvo mjesto u grupi i bio među nosiocima na žrijebu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније