Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Бета [ R.B. ]

12. 11. 2022. 18:32 >> 18:30

BUNDESLIGA

Lajpcig slavio u Bremenu za drugu poziciju na tabeli

Fudbaleri Lajpciga pobijedili su danas u Bremenu ekipu Verdera sa 2:1 u utakmici 15. kola njemačke Bundeslige, posljednjem pred pauzu zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Lajpcig je upisao osmu pobjedu od početka šampionta i trenutno je drugi na tabeli sa 28 bodova, dok je Verder sada deveti sa sedam bodova manje.

Ekipa Lajpciga povela je u 13. minutu golom Andrea Silve, izjednačio je Kristijan Gros u 57, a pobjedu gostujućem timu donio je Ksaver Šlager pogotkom u 70. minutu, na asistenciju Silve.

Istim rezultatom slavio je i Volfsburg na gostovanju Hofenhajmu.

Domaći tim je poveo preko Kristofa Baumgartnera u 42. minutu, ali je Volfsburg izjednačio u petom minutu nadoknade autogolom Ozana Kabaka. Konačan rezultat postavio je Ridle Baku u 56. minutu.

Poslije šeste pobjede od početka prvenstva, Volfsburg je sedmi na tabeli sa 23 boda, dok je Hofenhajm deseti sa 18 bodova.

Fudbaleri Bajer Leverkuzena su na svom terenu pobijedili Štutgart sa 2:0, a strijelci su bili Musa Dijabi u 30. i Džonatan Ta u 82. minutu.

Bajer je trenutno 11. tim lige sa 18 bodova, dok je Štutgart na 16. poziciji sa četiri boda manje.

Pobedu od 2:0 upisala je i Herta na svom terenu protiv Kelna. Pobedu timu iz Berlina donijeli su Vilfred Kanga u devetom i Marko Rihter 54. minutu.

Herta je na 15. poziciji i ima 14 bodova, dok je Keln bolje plasiran za dvije pozicije i na svom kontu ima 17 bodova.

Fudbaleri Bohuma su zabilježili četvrtu pobjedu u šampionatu pošto su u gostima bili bolji od Augsbrugra sa 1:0. Strijelac jedinog gola na meču bio je Kristofer Antivi-Adjej u 58. minutu.

Bohum ima 13 bodova, ali je i dalje na pretposljednjem mjestu na tabeli, dok je Augsburg ostao na 14. poziciji sa 15 bodova.

Takmičenje u njemačkoj Bundesligi nastavlja se krajem januara 2023. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније