Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

23. 01. 2023. 17:02 >> 16:57

POVRATAK

Kuman obećava napadački fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman rekao je na današnjem predstavljanju da će ta selekcija u budućnosti ponovo igrati atraktivan i napadački fudbal.

Kuman je rekao da želi da se vrati igri iz njegovog prvog mandata (od 2018. do 2020. godine), kada je vodio talentovanu mladu selekciju do plasmana na Evropsko prvenstvo i premijernog finala Lige nacija.

"Zaista želimo da se vratimo na to" (formacija 4-3-3), rekao je 59-godišnji stručnjak, čiji je ugovor počeo 1. januara.

Njegovi komentari su uslijedili nakon što su holandski mediji kritikovali bivšeg selektora Luja van Gala, zbog odbrambenog stila igre tokom Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je Holandija eliminisana u četvrtfinalu od kasnijeg svjetskog prvaka Argentine (nakon izvođenja jedanaesteraca).

"Vidio sam trenutke na utakmicama kada sam pomislio: Ovo može biti drugačije, ovo mora biti drugačije", istakao je on.

Govoreći o Van Galovom impresivnom rezultatu do četvrtfinala Svjetskog prvenstva (20 utakmica bez poraza), Kuman je rekao: "Dvadeset utakmica bez poraza, bilo bi nevjerovatno da to ostvarim. Mislim da se to može učiniti drugačije i želim da to uradim drugačije".

Bivši trener Barselone je prvi put imenovan za selektora Holandije nakon što ta reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo 2016. i Svjetsko prvenstvo dvije godine kasnije.

On je doveo reprezentaciju do drugog mjesta u Ligi nacija i trebalo je da bude selektor na Evropskom prvenstvu 2020. godine, prije nego što je ono odloženo zbog pandemije korona virusa.

Kada se otvorila prilika da postane trener Barselone dao je otkaz i vratio se u klub za koji je nastupao i kao igrač.

U katalonskom timu ostao je manje od dvije sezone, prije nego što je otpušten posle loših rezultata.

"Moram da pokažem da mogu da budem uspješan trener koji je uspješan na velikom turniru. Prvi korak su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu", dodao je on.

Holandija će prvi meč u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati 24. marta na gostovanju protiv selekcije Francuske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније