Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

07. 02. 2023. 20:10 >> 20:11

100 GODINA OD MONTEVIDEA

SP 2030: Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj podnijeli kandidaturu za domaćinstvo

Četiri južnoameričke države Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj kandidovale su se za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u fudbalu 2030.godine.

Slogan zemalja je  "tamo gdje je fudbal rođen", i to tačno 100 godina nakon što je prvo Svjetsko prvenstvo održano u Montevideu.

Tokom ceremonije u Argentinskom fudbalskom savezu (AFA), delegaciji četiri zemlje pridružio se Alehandro Dominges, predsjednik Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL), koji je rekao kako se nada da FIFA može da pokaže "gest poštovanja" prema regiji i dopustiti joj organizaciju turnira.

"Svjetsko prvenstvo 2030. nije samo još jedno Svjetsko prvenstvo, ono zaslužuje slavlje, uz priznanje za 100 godina", rekao je Dominges. 

Predsjednik Argentine Alberto Fernandes dao je izjavu na svom službenom Tviter profilu, u kojoj je rekao da će se i od Bolivije tražiti da se pridruži projektu.

Nakon prvog izdanja u Urugvaju, Čile je bio domaćin Mundijala 1962, Argentina 1978, dok Paragvaj nikada nije bio domaćin najvećeg sportskog takmičenja.

Kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030.godine prijavili su još Španija i Portugal, a interes su pokazali Maroko i Saudijska Arabija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније