Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

09. 03. 2023. 16:30 >> 16:32

SAOPŠTENO IZ SINDIKATA

Fudbaleri ne žele da se SP održava tokom zime

Većina fudbalera koji su igrali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru ne želi da se turnir ponovo održi u novembru i decembru, saopštio je danas Sindikat profesionalnih fudbalera FIFPRO.

Navodeći kratko vrijeme za pripreme i oporavak igrača učesnika Svjetskog prvenstva koje je organizovano usred klupske sezone u Evropi, FIFPRO je saopštio da je u istraživanju izražena zabrinutost igrača zbog fizičkog i psihičkog umora koje su osjetili u januaru.

Francuski fudbaler Rafael Varan odlučio je prošlog mjeseca da u 29. godini završi reprezentativnu karijeru i to je zabrinjavajući znak, rekao je generalni sekretar FIFPRO Jonas Baer-Hofman.

"Plašim se da on neće biti poslednji ako ovako nastavimo", rekao je Baer-Hofman, navodeći sve gušći kalendar sa novim takmičenjima uz više ekipa učesnica i više utakmica.

Sindikat je pitao fudbalere koji su igrali u Kataru u vezi termina i 64 odsto igrača reklo je da više vole tradicionalni termin u junu i julu. Njih 11 odsto reklo je da im se dopada termin u novembru i decembru.

"Interesantno je da od anketiranih igrača koji su igrali na prethodnim svjetskim prvenstvima, nijedan od njih nije bio za zimski raspored", navodi se u istraživanju.

Svjetsko prvenstvo u Kataru održano je prošle zime zbog visokih temperatura u toj zalivskoj državi tokom ljeta.

Umjesto 32 dana, turnir je trajao 29, ali su pojedina takmičenja u domaćim ligama počela samo nedjelju dana po završetku Svjetskog prvenstva.

U istraživanju se navodi da je 20 odsto igrača sa Svjetskog prvenstva reklo da su u januaru osjećali "izuzetno visok nivo emotivnog i psihičkog umora", u poređenju sa normalnom sezonom.

"Ponavljanje onoga što smo sada imali (u Kataru) nije prihvatljivo i ne bi trebalo da bude održiva opcija ni za koga", naveo je Baer-Hofman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније