Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

14. 03. 2023. 21:57 >> 21:57

MOGUĆA NOVA PRAVILA

Čeferin prijeti kaznama klubovima zbog zabrane gostujućih navijača

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA), Aleksander Čeferin, zaprijetio je danas sankcijama klubovima i njihovim gradovima koji odbijaju da ugoste navijače protivničkih klubova.

Čeferin je ovo izjavio nakon što će se revanš meč osmine finala Lige šampiona između Napolija i Ajntrahta u Napulju igrati bez njemačkih navijača, pošto su lokalne vlasti odlučile da im ne prodaju ulaznice zbog straha od nereda.

Prvi čovjek UEFA-e je, govoreći za njemačku televiziju, ocijenio ovu zabranu kao "lošu odluku" i istakao da bi moglo da se uvede pravilo da klubovi ne igraju u svojim gradovima ako vlasti zabrane dolazak gostujućih navijača.

Lokalne vlasti su najprije zabranile Napoliju da prodaje ulaznice osobama sa prebivalištem u Njemačkoj zbog straha od narušavanja javnog reda. Nakon što je sud poništio ovu odluku, na zahtjev Ajntrahta, izrečena je nova zabrana, ovog puta samo za osobe sa prebivalištem u Frankfurtu.

Čeferin je rekao da je neprihvatljivo da "italijanske vlasti jednostavno odluče za zabrane navijače". UEFA se, kako je rekao, "pridružila žalbi Ajntrahta".

Napoli je u prvom meču osmine finala pobijedio u Frankfurtu sa 2:0, a njemačka policija je prijavila nekoliko incidenata dan prije i na dan utakmice, uz nekoliko hapšenja.

Revanš utakmica osmine finala između Napolija i Ajntrahta na programu je sjutra od 21.00 sat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније