Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

23. 03. 2023. 13:44 >> 13:46

NAKON INCIDENTA NA MEČU SA BARSELONOM

Osma tužba španske lige zbog vrijeđanja Vinisijusa

Rasističke uvrede na račun igrača Real Madrida Vinisijusa Žuniora tokom utakmice u Barseloni prošlog vikenda primorale su špansku fudbalsku ligu da podnese još jednu tužbu pravosudnim organima.

Ovo je osma takva tužba koju je liga podnijela u vezi sa rasističkim uvredama upućenim Vinisijusu tokom ove sezone.

Najnoviji incident dogodio se u nedjelju kada je Barselona na svom terenu slavila protiv Reala sa 2:1 i učvrstila se na prvom mjestu na tabeli Primere.

Real i Barselona će se ponovo sastati na stadionu Kamp Nou 5. aprila u revanš meču polufinala Kupa kralja. Barselona je prvi meč dobila sa 1:0.

Brazilac je izložen uvredama otkako je prije pet godina došao da igra u Španiji, ali je veoma malo urađeno kada je riječ o kažnjavanju navijača koji to rade.

Ove nedjelje je Majorka uručila navijaču, koji je na rasnoj osnovu vređao Vinisijusa Žuniora, ali i Samjuela Čukvuezea, trogodišnju zabranu članstva u klubu.

Španska komisija za borbu protiv nasilja već je predložila novčanu kaznu od 4.000 evra i 12-mjesečnu zabranu pristupa stadionima za ovog navijača, koji bi mogao da se suoči i sa krivičnim prijavama.

Valjadolid je nedavno suspendovao 12 sezonskih ulaznica navijačima koji su navodno vrijeđali Vinisijusa, ali su mnogi prošli nekažnjeno.

Vlasti tek treba da identifikuju osobe koje su na most u Madridu okačile lutku sa likom Vinisijusa uoči gradskog derbija sa Atletikom.

Španska liga je pokušala da na ove incidente odgovori tako što je povećala broj nadzornika na utakmicama kako bi pokušala da identifikuje one koji vrijeđaju igrače, posebno kada igra Vinisijus.

Prvo suđenje navijaču koji je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača u Španiji trebalo bi da počne ove godine. Reč je o navijaču koji je prije nekoliko godina vrijeđao napadača Atletik Bilbaa Injakija Vilijamsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније