Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

23. 03. 2023. 15:31 >> 15:41

SUMNjIVE NOVČANE ISPLATE

UEFA pokrenula istragu o Barseloni

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da pokreće istragu protiv fudbalskog kluba Barselona, zbog slučaja sumnjivih novčanih isplata.

Katalonski tim je od strane španskog tužilaštva ranije optužen za korupciju, pošto je u periodu od 2001. do 2018. godine uplatio više od 7,3 miliona eura na račun firme bivšeg potpredsjednika tamošnje fudbalske sudijske komisije.

Sumnja se da je Barselona uplaćivala novac Hose Mariju Enrikesu Negreiri (član sudijske organizacije od 1994. do 2018.), kako bi on uticao na izbor sudija za mečeve katalonskog tima.

Propisi Lige šampiona koji su na snazi od 2007. godine, dozvoljavaju Uefi da zabrani učešće timovima na jednu sezonu, ako su bili uključeni u namještanje utakmica.

Tužilaštvo je pored korupcije u sportu bivše čelnike Barselone Sandra Roselja i Đozepa Bartomeua optužilo i za nesavjesno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. Optužnica se takođe odnosi i na Negreiru.

Barselona je u ranijem saopštenju odbacila navode o korupciji i istakla da je koristila savjetodavne usluge u vezi sudijskih pitanja.

Na tabeli Primere Barselona posle 26 utakmica zauzima prvo mjesto, i ima 12 bodova više u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније