Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

01. 04. 2023. 16:17   >>  16:17

PREMIJER LIGA

Siti održao čas Liverpulu i vjerovatno ga udaljio od Lige šampiona

Sezona iz najgorih noćnih mora Liverpula produbljena je danas u derbiju kola protiv Mančester Sitija, koju su aktuelni šampioni Engleske dobili sa 4:1.

Ekipa Jirgena Klopa je odigrala još jedan bezidejni meč u napadu, sa dosta greašaka u odbrani i totlanoj nemoći naspram sjajno naštimovanog sastava Pepa Gvardiole, gdje se na kraju nije ni promjetilo odsustvo najboljeg strijelca Erlinga Halanda.

Nekako ključna figura meča je bio Hulian Alvarez koji je bio akter kod tri gola "građana".

Počelo je dobro za Liverpul, gdje se vidjelo od starta da se ide više na kontre, bez onog prepoznatljivog gegenpresinga koji ih je krasio godinama pod Klopovom palicom.

Došli su i prvi do gola. Trent Arnolg Aleksandar je poslao jedan pas na polovinu Sitija, Diogo Žota je u nanometrima izbjegao ofsajd i našao se u kontri, koju su koliko toliko uspjeli da uspore štoperi Sitija, ali ne i Mohameda Salaha koji je naletio na loptu i poslao je u mrežu Edersona.

Izgledalo je kao da Liverpul ima sve u svojim rukama, a posebno nakon što su imali još jendu kontru, u kojoj su Salah i Žota zamijenili uloge, ali egipatski fudbaler nije uspio da pronađe Portugalca.

Odman nakon toga dolazi do kazne, u jednoj zaista prelijepoj fudbalskoj akciji Sitija.

Marez je povukao akciju sa desne strane, i dodao je Gindganu, koji je na suprotnoj strani našao Griliša, a ovaj na tacni poslužio Alvareza za 1:1.

Nakon gola, Siti je preuzeo inicijativu.

Tu imamo i sporni detalj mečada oštar start Rodrija nad Kodijem Gakpom nije okarakterisan kao prekršaj za žuti karton (Španac je ranije dobio prvi žuti, sa ovim bi dobio direktan crveni).

Nije se ni krenulo sa centra u drugom poluvremenu, a Siti je poveo.

Argentinski fudbaler, osvajač Mundijala je pokazao da pored golgeterskih sposobnosti ima i dobar pregled igre pa je jednom preciznom loptom našao MAreza na desnom krilu, koji je potom lansirao Kevina De Brujnea, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Alisona.

Samo par minuta kasnije i novi gol Gvardioline čete i ponovo Alvarez je bio jedan od incijatora.

Dobro su on i Marez kombinovali, Argentinac je našao prostor za šut, koji je Aleksandar Arnold odbio, ali samo do Gindogana koji je prikucao loptu u mrežu.

Sredinom 70. minuta i definitivno se odganjaju nade Liverpula da bilo šta može da napravi u ovom meču, u jednom gotovo poetskom duplom pasu Griliša i De Brujnea, a engleski reprezentativac je postigao gol.

Siti ovim trijumfom nastavlja trku za Arsenalom, dok Liverpul sve izvjesnije gubi trk za ostalim pretedentima za jedno od mjesta koja naredne godine vode u Ligu šampiona.

Ekipa Jirgena Klopa je doživjela svoj peti poraz u Premijer ligi samo ako se gleda 2023. godina, što je više od broja poraza koji su imali tokom prošle sezone.

Ovo je Njemcu ujedno i deseti poraz u duelima sa Gvardiolom, pa je katalonski stručnjak postao prvi koji može da se pohvali sa takvim učinkom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније