Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

19. 04. 2023. 22:58 >> 23:10

LIGA ŠAMPIONA

Siti i Inter u polufinalu LŠ

Fudbaleri Mančester Sitija i Intera plasirali su se u polufinale Lige Šampiona.

Siti je u Minhenu u revanš meču četvrtfinala odigrao sa Bajernom neriješeno 1:1 i ukupnim rezultatom 4:1 izborio plasman dalje. Inter je u revanšu na svom terenu remizirao sa Benfikom 3:3, ali je plasman u polufinale izborio zahvaljujući pobjedi u prvom meču od 2:0.

U Minhenu je viđena odlična utakmica. U 17.minutu Bajern je mogao do pogodka, Sane je izašao sam ispred golmana Edersona, ali je lopta otišla pored gola.

U prvom poluvremenu meča u Minhenu, Mančester siti je imao najveću priliku za gol, ali je Haland bio neprecizan sa bijele tačke u 38. minutu.

U nadoknadi prvog dijela igre, Bajern je još jednom zaprijetio, gužva u kaznenom prostoru Sitija, Musijala se spetljao, ali ipak dodao loptu do Šupo-Motinga, koji je pokušao petom, u nastavku akcije šutirao je Koman, ali je i njegov šut odbijen.

Mančester Siti je poveo u 57.minutu, strijelac Haland, koji je iskoristrio klizanje Upamekanua i rutinski savladao Zomera.Bajern je izjednačio u 83.minutu, siguran sa penala bio je kapiten Džošua Kimih.

Mančester Siti će u polufinalu igrati protiv Real Madrida, prvi meč je 9.maja. 

U drugom revanš meču četvrfinala Inter je na svom terenu igrao neriješeno sa Benfikom 3:3, ali je plasman dalje obezbijedio trijumfom u prvom meču od 2:0.Prvi gol viđen je u 14.minutu, strijelac za Inter je bio Nikolo Barela, prelijep pogodak iskosa sa desne strane, nemoćan golman Benfike Vlahodimos.

Tresla se mreža Benfike i u 33.minutu, ali je pogodak Lautara Martineza poništen zbog prekršaja.

Gosti iz Portugala stigli su do izjednačenja u 38.minutu, strijelac je bio Fredrik Aursnes koji je neometan pogodio glavom.

Inter je do prednosti od 2:1 došao u 65.minutu, pogodio je Lautaro Martinez na asistenciju Di Marka.

U 78.minutu Korea je postigao treći gol za Inter. Prelijepo je plasirao loptu u dalji ugao iskosa sa lijeve strane.

Gosti iz Lisabona uspjeli su da smanje rezltat na 3:2 u 86.minutu, kada je pogodio Antonio Silva, da bi Musa u petom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 3:3 u Milanu.

Inter će u borbi za finale igrati dvomeč sa Milanom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније