Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

11. 05. 2023. 20:34 >> 20:34

ZBOG NAMJEŠTANjA UTAKMICA

Žestoka kazna za prvaka Bjelorusije: Oduzeto 50 bodova u dvije sezone, titula, izbačeni iz Evrope...

Šahtjor iz Soligorska, ekipa koja igra u najvišem rangu Bjelorusije. žestoko je kažnjen od strane Fudbalskog saveza Bjelorusije jer je dokazano da su namještali utakmice prošle sezone.

Odbor za kontrolu, discpilinu i etičke poslove bjeloruskog fudbala poveo je istragu u kojoj je otrkiveno da ja ekipa iz Soligorska potplaćivala protivnike tokom prošle sezone u kojoj su uspjeli da osvoje titulu na kraju prvenstva.

Klub je kažnjen sa 135.000 eura, a bodovno je tek pretrpio žestoku kaznu. Ove sezone im je oduzeto 30 bodova, a 20 će biti oduzeto u startu od iduće sezone.

Klub je samim tim izbačen iz Evrope.

Istraga u Bjelorusiji je obuhvatila nekoliko igrača, sudija kao i klupskih delegata koji su dobili i finansijske kazne i zabranu nastupa u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније