Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

12. 05. 2023. 10:30 >> 10:30

NAJMANjE DO 2026.

Bijelsa preuzima reprezentaciju Urugvaja

Argentinac Marselo Bijelsa preuzeće reprezentaciju Urugvaja i vodiće je najmanje do Svjetskog prvenstva 2026. godine, potvrdio je prošle noći Fudbalski savez Urugvaja.

"Postigli smo dogovor, ostalo je još samo potpisivanje ugovora", rekao je funkcioner Fudbalskog saveza Urugvaja Horhe Kasales i dodao da su pregovori sa Bijelsom trajali tri meseca.

Urugvaj je bio bez selektora otkako je Dijegu Alonsu istekao ugovor nakon eliminacije te selekcije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru prošle godine.

Bijelsa (67) bi trebalo da debituje na klupi Urugvaja u junu na dve prijateljske utakmice, prije nego što u septembru započne južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ovaj 67-godišnji trener je vodio reprezentaciju Argentine od 1998. do 2004, kao i selekciju Čilea od 2007. do 2011. godine. Takođe je trenirao Espanjol, Atletik Bilbao, Marsej, Lacio i Lil, a bio je bez posla od februara 2022. godine kada je dobio otkaz u Lidsu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније