Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

12. 05. 2023. 14:35 >> 14:44

ISTANBUL OSTAJE DOMAĆIN

Uefa odbacila navode o promjeni mjesta odigravanja finala Lige šampiona

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će se, kako je i planirano, finale Lige šampiona održati u Istanbulu i negirala navode medija da je Lisabon rezervna opcija, ukoliko u Turskoj dođe do previranja poslije predsjedničkih izbora koji će se održati za vikend.

Izbori u Turskoj su u nedjelju, a predsjednik Redžep Tajip Erdogan pokušava da dobije treći mandat.

Britanski Dejli Mejl prenio je da je Uefa imala neformalan razgovor sa Fudbalskim savezom Portugala u slučaju da u Istanbulu počnu nemiri poslije izbora i time dovedu u pitanje organizaciju finalne utakmice Lige šampiona zakazane za 10. jun.

"Uefa ne razgovara sa bilo kojim političkim institucijama, vladama ili nacionalnim fudbalskim savezima", navodi se u saopštenju Uefe, koja je, kako je navela, reagovala na "neke netačne i neutemeljene izvještaje".

Finale Lige šampiona trebalo je da se održi na Ataturk Olimpijskom stadionu u Istanbulu 2020. i 2021. godine, sve dok zdravstvena pravila tokom pandemije korona virusa to nisu učinila nepraktičnim. U oba slučaja "uskočio" je Fudbalski savez Portugala.

Lisabon je bio domaćin odloženog turnira od osam ekipa, uključujući i finale bez publike, u avgustu 2020. godine.

U maju 2021. Porto je bio domaćin engleskog finala, a samo je 14.000 gledalaca moglo uživo da gleda pobjedu Čelsija protiv Mančester sitija 1:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније