Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

26. 05. 2023. 22:23   >>  22:23

MIJENjA SPALETIJA

Enrike preuzima šampiona Italije: Španski stručnjak "na popravnom" u Seriji A

Bivši španski selektor Luis Enrike, navodno je najbliži klupi novih italijanskih šampiona, ekipe Napolija.

U gotovo šokantnom slijedu događaja, aktuelni trener Napolitanaca, Lućano Spaleti napustiće klupu tima koji je poveo do titule nakon 33 godine posta.

Razlog za odlazak je ekscentrični i svojeglavi vlasnik kluba Aurelio De Laurentis, koji nije bio već neko vrijeme "na istoj talasnoj dužini" sa Spaletijem, pa tako nije ni ponudio produžetak saradnje.

Uslijedila je licitacija imena od Marsela Galjarda, koji je sa Riverom osvojio sve što se moglo osvojiti, do Vićenca Italijana, koji ima sjajnu kampanju sa Fiorentinom.

Međutim prema posljednjim informacijama De Laurentis ima veliku želju da "ugasi pobunu zabrinutih navijača" i na Maradonu dovede Luis Enrikea.

Bivši španski selektor je bez posla nakon odlaska sa kormila "Crvene furije" poslije peha na Mundijalu u Kataru (ispali od Maroka nakon penala).

Enrike je kao trener već radio u Italiji, gdje je vodio ekipu Rome, ali neće po lijepom pamiti svoj boravak tamo.

Sa Romom je ispao od Slovana iz Bratislava u Evropi, a na kraju sezone nije obezbijedio ni jedno mjesto koje vodu u neko evropsko takmičenje. Uz sve to je zaratio sa Franćeskom Totijem, pa je samo nakon godinu dana dobio kartu za Španiju u jednom pravcu.

Kasnije je vodio Seltu, ali pravi procvat doživljava kao trener Barselone.

Sa Kataloncima osvaja dvije titule prvaka Španije, tri nacionalna kupa, te tituli Lige šampiona.

Forsirao je napadački fudbal, i svojevrsno je nadogradio Barsinu "tika-taku" u formaciji 4-3-3.

Lionel Mesi je kasnije kazao da su mu Enrike i Gvardiola omiljena dva trenera u karijeru, dok je sam Pep rekao da nikada nije imao težeg protivnika od Klopovog Liverpila i Enrikeove Barselone.

U Španiji je napravio smjenu generacija, i na najvećom reprezentativnoj smotri ponudio svijetu talente prije svih Pedrija i Gavija.

De Laurentis je zbog sve reputacije Enrikea navodno spremio ugovor kojim bi ga platio deset miliona eura po sezoni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније