Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

27. 05. 2023. 13:58 >> 14:05

NAŠALIO SE ŠPANAC

Gvardiola ima veći cilj od "triplete": Dati gol Totenhemu

Fudbaleri Mančester Sitija blizu da aktuelnu sezonu okončaju sa tri trofeja i kompletiraju popularnu "tripletu".

Prvi korak ka tom cilju su već napravili, pošto su osvojili Premijer ligu. Drugi korak je trofej FA Kupa gdje se u finalu sastaju sa gradskim rivalom Mančester Junajtedom 3. juna na "Vembliju".

Kao kruna sezone dolazi i finale Lige šampiona protiv Intera u Istanbulu 10. juna.

Jedini engleski klub kome je to pošlo za rukom jeste Mančester Junajted u sezoni 1998/99 pod vođstvom legendarnog Ser Aleks Fergusona, kada su osvojili sva tri pomenuta trofeja.

Međutim, na pitanje šta bi bio sledeći izazov za Mančester Siti ako bi osvojili sva tri trofeja, Pep Gvardiola se našalio da bi to bio pogodak u gostima protiv Totenhema.

"Moram da ostanem ovdje kako bih pobijedio ’Sparse’ u gostima", dodao je Španac.

Naime od Pepovog dolaska u Mančester Siti, "Građani" su postigli 658 golova na 264 utakmice u Premijer ligi, ali nikada nije uspio da zatrese mrežu protiv Totenhema u gostima, bilo da se radi o starom (Vajt Hart Lejn) ili novom stadionu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније