Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

06. 06. 2023. 15:49 >> 15:49

LIGA ŠAMPIONA

Bastoni uoči finala LŠ: Ne bi trebalo da se plašimo Sitija

Fudbaler Intera Alesandro Bastoni rekao je danas da bi njegova ekipa trebalo da se plaši "ubica i loših ljudi", a ne jakog napada Mančester Sitija, uoči finala Lige šampiona.

Siti je ubjedljivo pobijedio Real Madrid u dvomeču polufinala 5:1, nakon što je u revanšu dobio sa 4:0 i predvođen Erlingom Halandom, ima jedan od najboljih napada. Haland nije bio strijelac protiv Reala, ali je do sada postigao 12 golova u Ligi šampiona i biće najbolji strijelac takmičenja ove sezone, bez obzira šta se dogodi u subotu u finalu u Istanbulu.

"Trebalo bi da se plašite ubica i loših ljudi, a ne igrača koji su naših godina. Pogrešno je pričati o strahu, trebalo bi biti hrabar i hladne glave izaći na teren", rekao je Bastoni.

Trostruki evropski prvak Inter je posljednji put igrao u finalu Lige šampiona 2010. godine, kada je pobijedio Bajern iz Minhena sa 2:0. Milanska ekipa je te sezone sa trenerom Žozeom Morinjom osvojila triplu krunu.

"Vrlo smo srećni što smo ostvarili ovaj cilj, pošto smo ga zaslužili zbog svega onoga što smo uradili na terenu. Znamo da igramo protiv jakog tima, ali za nas, ovo finale, osvajanje trofeja, je san. Za njih je to opsesija", rekao je vezni fudbaler Intera Federiko Dimarko.

Mančester Siti igra drugo finale u posljednje tri godine i još nema titulu. Mnogi smatraju da je engleski tim favorit za titulu ove sezone.

Inter je prošao jednu od najtežih grupa ove sezone u Ligi šampiona u kojoj su igrali Bajern Minhen, Porto i Milan i pobijedio je 11 puta u posljednjih 12 utakmica.

"Ne bi svako mogao da prođe grupu u kojoj su Bajern ili Barselona i normalno je da se prognoze promijene. Igrali smo protiv jakih ekipa i pokazali smo kroz nastupe na terenu da zaslužujemo da budemo u finalu, a u utakmicu ulazimo uz podjednake šanse. Oni su vrlo jaki, to znamo. Međutim, Inter mora da bude Inter, moramo da uložimo sav ponos i svu snagu u to. Ako budemo igrali kako Inter treba da igra, možemo da uspijemo", naveo je Dimarko.

Fudbaleri Intera su bili opušteni na druženju sa novinarima u trening centru, a golman Andre Onana nasmijan je odgovarao na pitanja.

"Uopšte ne osjećam pritisak. Nismo pod pritiskom. Znamo da neće biti lako, ali bićemo tamo. Oni su sigurno pod većim pritiskom. Miran sam", rekao je Onana.

Finale Lige šampiona između Mančester Sitija i Intera igra se u subotu od 21 čas u Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније