Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

14. 06. 2022. 08:55 >> 08:53

HEROJI IZ DRUGOG PLANA

Strašna borba "ratnika", velikih 3:2 protiv Bostona

Još jedna strašna bitka, GSW je korak od raja! Ovaj put nije Kari centar univerzuma kao kad je iscupao seriju u G4, iako je opet pametno dao doprinos, ali lopta je u krucijalnim trenucima gurana sjajnom Viginsu koji je imao 12 realizacija iz igre, 26+14, uz stravičnu odbranu, dominantna figura.

Piše: Nebojša Šofranac

Zanimljivo da su brzo došli na 24:8, ali na krilima Viginsa i Grina, praktično bez trojki, velika prednost u grotlu, a da je Boston polako topio i to takođe bez trojki. Smanjili su na 32:26, a u tom momentu imali sut za tri nestvarnih 0/12! Onda je Tejtum počeo da ih pogađa, poluvrijeme zasluženo 51:39 za GSW, ali osjećalo se da Boston sutom može da se vrati, baš kao u G1. I vratili su se opet!

Tejtum je sipao trojke do 55:52, onda Smart za egal, pa Horford za 55:58, pa još jednu! Nakon početnih 0/12, pogodili su 9 uzastopnih trojki i poveli 57:61! Držali su do 67:71, tu je Tompson sa dvije trojke spasio grogirani GSW, a treća je zavrđila tipičnom ludom trojkom najboljeg džokera lige Džordana Pula za novi preokret 75:74!

Mnogo psihološki važna, digla je dvoranu, odagnala strah da se ponavlja prvi meč, i ulazak u posljednju dionicu bio je sjajan, sve ih je išlo, a Boston sve promašivao. I opet je Vigins dominirao, išli su do 93:79, a njegovo kucanje za 102:86 bio je znak uzvika na utakmicu. Opet više mečeva u jednom, morao je iznova ovo da dobija Golden Stejt, opet se vidjelo koliko Boston ima života, ali sve je teže da ponove G1 i opet probiju ovaj parket, oni su tri mjeseca na maksimumu i pakleno je 48 minuta drzati sve đutere i varijetet Golden Stejta, nije to samo Kari.

Ovo je velikih 3:2, vidjelo se da slave skoro kao titulu, baš su blizu, ali da vidimo sad da li će Boston ponovo pronaći nadljudsku snagu da izbori G7, što bi bila kruna magične NBA sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније