Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

S.Čabrilo

01. 08. 2022. 17:07   >>  17:25

ODIGRANA DVA KOLA

Dečić i Petrovac igraju najbolji fudbal, Sutjeska liječi rane od Evrope

Uvodna dva kola MeridianBet 1. CFL, ponudila su nekoliko indikatora onoga što možemo očekivati u nastavku sezone. Dečić i Petrovac igraju najbolji fudbal, Sutjeska liječi rane od Evrope, a pitanje je kada će to početi da radi Budućnost.

Aktuelni šampion, nakon eliminacije iz Evrope i 4 meča bez gola, nakon remija u Bijelom Polju upisao je pobjedu nad Jezerom, 3:0. Dok navijači tima sa stadiona kraj Bistrice traže ostavku Milije Savovića, njega svakako može obradovati prvijenac Vuka Strikovića u dresu Nikšićana, nakon prečki protiv Ludogoreca i Klaksvka, ali i velikog promašaja u prvu duelu s Faranima. Zanimljivo, u meču sa Plavljanima u timu nije bilo glavnih pojačanja, Bugarina Nenova i Holanđanina Konrada, od kojih se mnogo očekivalo. U Nikšiću više ne stanuje Zakarija Alharaiš koji je završio drugi mandat u Crnoj Gori.

Kada je riječ o strancima u domaćem fudbalu, gotovo nestvarno djeluje situacija u kojoj dva najbolja kluba ne angažuju vjerovatno najboljeg napadača CFL, Rodriga Fausta, koji je za pola sezone u Jezeru postigao 12 golova i zamalo bio najbolji strijelac lige. Sutjeska ima Strikovica i Konrada, Budućnost Miloševića i Mrvaljevića. Fausta je uzeo Petrovac, u paketu sa Mendijem, Radenovićem i trenerom Lambulićem. Dvojac Mendi – Faust djeluje miljama daleko od dua Nenov – Konrad.

Budućnost evidentno ima problem sa dužinom klupe na pojednim mjestima, pa protiv Petrovca nema ko da igra štopera. Adžić i Dakić ne mogu igrati svaku utakmicu od početka do kraja, a treći štoper, Adams, još nije igrao zbog povrede. Četvrtog nema, spominje se angažovanje Marka Simića.

Dečićev potencijal u napadu, za standarde CFL izgleda ozbiljno. Ivanović, Denković, Bećiraj, Draško Božović mogu u svakom tenutku da nadmudre bilo kojeg protivnika pa bi ovo mogla biti sezona u kojoj Tuzani idu do kraja u borbi za prvo mjesto. Jedina su ekipa koja nije primila gol na startu sezone.

Mornar je odlično završio prethodnu sezonu, ali je ovu očajno počeo. Tim Andrije Delibašića i prošle sezone je igrao u serijama loših i dobrih rezultata, pa što prije mora nadoknatiti minuse iz duela sa Dečićem i Rudarom, mada im neće biti lako jer im u goste dolazi Sutjeska, a potom gostuju Arsenalu iz Tivta, ekipi od koje se takođe očekuje dosta, ali biće zanimljivo vidjeti koliko zaista mogu, pogotovo uz hendikep neigranja na svom stadionu. Čini se da imaju kvalitet da o borbi za opstanak ne razmišljaju, te da je u nastajanju jedan ozbiljan prvoligaški klub.

O mogućnostima Iskre i Rudara u ovoj sezoni, teško je govoriti, u oba kluba ima dokazanih prvoligaših igrača, internacionalaca, bilo je i previše promjena, u Iskri i više od 15, upravo su Bakrač i Šahman zamjenili Danilovgrad Pljevljima, a na sjeveru CG je i nekadašnji napadač Sutjeske i Steaue, Stefan Nikolić, uz prošle sezone potvrđenog Dušana Živkovića koji je za vikend presudio Mornaru.

Jezero je prošlog proljeća bilo hit, i sada je počelo treću sezonu u elitnom društvu, u situaciju u kojoj im je samo Petrovac uzeo pola tima. Međutim, utakmicom prvog kola sa Rudarom pokazali su da ih nikad ne treba otpisivati. Još jedan tim sa sjevera je ponovo u prvoligaškom rangu, Jeidnstvo je osvojilo drugu ligu bez problema, a na početku ove sezone bod protiv Sutjeske i poraz od od ljutog rivala iz prethodne godine, Arsenala. U Bijelom Polju će učiniti sve da izlet u prvu ligu pretvore u trajni boravak među 10 najboljih..
Naredno kolo igra se 6. i 7 avgusta, a obilježiće ga derbi na Gradskom stadionu u Podgorici između Budućnosti i Dečića...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније