Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

11. 11. 2015. 15:19   >>  15:13

MŽRKL

Bošković očekuje jači otpor Celja

Trener Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, kazao je da očekuje jači otpor slovenačke ekipe Atlet iz Celja, ali da ne sumnja u novu pobjedu i nastavak serije.

Budućnost Bemaks i Atlet Celje odigraće sjutra u Podgorici utakmicu šestog kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL).

Bošković očekuje težak meč, navodeći da je slovenačka ekipa mlada i agresivna, koja je zbog neiskustva "sporije ušla" u novu sezonu.

"Iz utakmice u utakmicu podižu formu, a imaju nesporan kvalitet. Igraju agresivno i taj stil gaje bez obzira sa kom igraju. Pritiskaju po cijelom turniru, tako da nas očekuju zahtjevan meč. Dobili smo ih tamo lagano, ne očekujem da će biti tako sjutra. Očekujem daleko veći i mnogo ozbiljniji otpor", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je kazao da će Budućnost Bemaks nastupiti u kompletnom sastavu, navodeći da nije najzadovoljniji kako je ekipa trenirala zbog povreda.

"Uvodni dio sezone je, tražimo se i mi, ali i ostale ekipe. Dobro je što nas prate rezultati, ali to treba nastaviti", kazao je Bošković.

Kapitenka Ivana Mugoša, kazala je da podgoričkom timu rezultat i serija pobjeda ne smije biti mjerilo za meč protiv ekipe iz Celja.

"Pripremale smo se u skaldu sa mugućnostima. Poznat nam je roster ekipe Celja, znamo da imaju kvalietan sastav. Na nama je da ih pobijedimo i učvrstimo se na prvom mjestu", kazala je Mugoša.

Reprezentativka u podgoričkom timu, Marina Vučetić, kazao je da je svjesna da ih čeka težak meč.

"Celje je nakon tog poraza popravilo formu. Bitna je utakmica nama za prvo mjesto, a njima za prilazak grupe. Nadamo se da ćemo nastaviti seriju pobjeda", kazala Vučetić.

Crnogorski prvak prvi međusobni duel dobio je 83:70.

U dosadašnjem dijelu regionalnom šampionata dobio je Trešnjevku 77:54 i Čelika 69:63 u gostima, Kvarner 64:47 pred svojim navijačima.

Budućnost i Atlet Celje prošle sezone igrali su za treće mjesto na finalnom turniru regionalnog takmičenja u Celju.

Crnogorski prvak bio je uspješniji u tom meču i nakon produžetka slavio 76:75.

Duel u dvorani "Morača" počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније