Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

27. 02. 2016. 13:22   >>  17:57

PAVIĆEVIĆ PORUČIO

Budućnost na pobjedu i u Nikšiću

Budućnost Voli respektuje kvalitet Sutjeske i sportsko prijateljstvo dva kluba, ali bez obezira na probleme sa povredama želi pobjedu, kazao je trener podgoričkih košarkaša Luka Pavićević.

Budućnost Voli i Sutjeska odigraće sjutra u Nikšiću utakmicu 25. kola ABA lige.

Pavićević je kazao da su su Budućnost Voli i Sutjeska sportski i prijatelji van teena.

"Navijali smo za Sutjesku do sada i navijaćemo i u nastavku prvenstva, ali u ovakvom duelu moramo voditi računa i o ugledu koji smo zidali boreći se da budemo prvi. Moramo da vodimo računa o ugledu koji se godinama sticao i o sportskim prijateljima koji nijesu samo iz Nikšića, već iz Valjeva, Novog Mesta, Skoplja, ali i iz Bara", rekao je Pavićević na konferenciji za novinare.

On je kazao da igrači Budućnost Volija moraju maksimalno motivisani igrati u Nikšiću i biti svjesni da na tom terenu i u kompletnom sastavu mogu izgubiti.

Prema njegovim riječima, rival podgoričkog tima je ekipa kojoj je sjutrašnji meč sve ili ništa. 

Pavićević je kazao da je imao problema sa povredama i bolestima, odnosno velikim brojem odsustvovanja važnih igrača. 

"Aleks Marić je izvrnuo zglob pred duel sa Igokeom, dok nas je turnir nacionalnog Kupa koštao povrede Tadije Dragićevića. On se oporavio, ali zbog gnojne angine neće igrati u Nikšiću. Otok na koljenu Seada Šehovića je splasnuo i on je od sinoć počeo da trenira. Opasno i zabrinjavajuće istegnuće zadnje lože koje je imao Omar Kuk se primirlo i počeo je da trenira", rekao je Pavićević.

On je kazao da će Marić, iako je ponovo imao peh sa povredom, biti u sastavu i da vjeruje da će moći da pomogne. 

"Imamo i izvrnuće zgloba Roberta Rikića, koji nije mogao da pomogne ni na treningu. Vasilije Baćović je povrijedio zglob noge i neće biti u sastavu do ponedjeljka. Odsustvovao je i Ognjen Čarapić zbog obeveza u juniorskom timu", rekao je Pavićević.

On je naglasio da je utakmica sa Sutjeskom važna etapa u pripremamam za duel sa polufinalni duel sa Mega Leksom.

"Veliki broj izostanaka nam umanjuje snagu priprema, cijele nedjelje imao sam na raspolaganju samo šest igrača. Moramo da prevaziđemo neujednačenost u treningu koja je proistekla iz bolesti, povreda i izostanaka. Moramo da prevaziđemo motivaciju, motivacioni problem jer je Sutjeska tu u velikoj prednosti", kazao je Pavićević.

Budućnost Voli je prvi međusobni duel u Podgorici dobila 89:87, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je 22 pobjede, 14 više od rivala.

Duel u Nikšiću počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније