Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

12. 10. 2020. 12:57 >> 12:59

KORONA I PROPISI

Zenit: Nemoguće je igrati sa šest igrača

Tim menadžer Zenita iz Sankt Petesburga Aleksander Cerkovni rekao je danas da njegov klub želi da igra, ali da je to nemoguće sa šestoricom košarkaša koliko ima na raspolaganju.

U Zenitu su trenutno koronavirusom zaražena osmorica igrača, četiri trenera i fizioterapetu. Klub je od Evrolige i VTB lige zatražio odgađanje predstojećih utakmica, ali pitanje je da li će lige ispuniti taj zahtjev.

"Želimo da igramo, ali to je nemoguće samo sa šestoricom. Naravno, mogli bismo da probamo da sakupimo minimum osam igrača, da dodamo juniore, ali mislim da nemamo prava na to", rekao je Cerkovni za Sport-Express.

"Prvo, svakog dana imamo novozaražene i ne postoji garancija da se neko od igrača neće razboljeti. To znači da možda na kraju nećemo imati potreban minimum. Drugo, ako je neko bude pozitivan, moraćemo da ga ostavimo u Španiji dvije nedjelje", dodao je on.

Cerkovni je naveo da obje lige imaju propise koje predviđaju takve slučajeva.

"Obavijestili smo Evroligu o vandrednoj situaciji u timu čim smo dobili rezultate testova. Čekamo odluku, pravila su ista za sve", rekao je on.

U slučaju da Evroliga ne odgodi utakmice i Zenit ne otputuje u Španiju na meč protiv Baskonije sa najmanje osmoricom igrača, po protokolu, izgubiće tu utakmicu službenim rezultatom 20:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније