Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

27. 10. 2021. 21:01   >>  21:05

EVROKUP

Budućnost slavi Kobsa, Valensija pala u "Morači"

Košem Džastina Kobsa 22 sekunde prije kraja, Budućnost je srušila Valensiju u "Morači" 71:70, u meču 2. kola Evrokupa. To je drugi trijumf podgoričkog tima ove sezone, nakon što je na startu slavio i protiv Ulma 86:79.

Nakon koša, Amerikanac je i ukrao loptu Bojanu Dubljeviću za veliko slavlje domaćih navijača.

Prethodno, viđen je izjednačen meč. Valensija se prva odlijepila i to na startu druge četvrtine, kada je stekla osam poena viška 26:18.

U finišu 1. poluvremena, gosti su stigli do dvocifrene prednosti (38:28). Budućnost je, međutim, sjajno reagovala u drugom dijelu, pa je u završnici 3. četvrtine prišla na 53:52.

Hermanson i Prepelič su trojkama odbili taj nalet "plavih", ali naš tim nije odustajao. Ubrzo je opet prišao na minus jedan 58:59, a potom i prokockao napad za preokret.

Valensija je to kaznila i preko Dubljevića stekla plus šest, ali su Micov i Sili trojkama na nešto manje od pet minuta prije kraja poravnali 64:64.

Španski tim je potom otišao na plus četiri, ali je Budućnost košem Kobsa 22,2 sekunde prije kraja stigla do preokreta i ispostavilo se pobjede....

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Edin Atić sa 17, Vladimir Micov ubacio je 14, a Kobs deset poena.

U španskom timu, koji poslije drugog kola ima polovičan učinak, najbolji je bio Klemen Prepelič sa 14, dok je Bojan Dubljević ubacio sedam poena.

Budućnost će u narednom kolu, 3. novembra, ugostiti Virtus iz Bolonje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније