Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Luka Vlaisavljević

16. 05. 2022. 11:57   >>  12:16 2

POPOVIĆ ZA RTCG

"Daćemo sve od sebe da se ove sezone još koji put okupimo u "Morači"u ABA ligi"

Bilo je pet sekundi do kraja poluvremena meča Budućnost-Partizan. Džastin Kobs je nakon bloka Filipa Barovića napravio prodor u reket gostiju, pa vratio loptu nazad do Edina Atića koji je odmah dodao u desni korner gdje se nalazio Petar Popović. Cetinjanin se podigao za tri poena i pogodio. Sat je nastavio da odbrojava, Avramović je izveo loptu do Trifunovića koji nije vidio i očekivao popularnog Popa, kako mu se prikrao sa leđa, ukrao mu loptu i položio uz zvuk sirene.

Popović je nakon polaganja samo nastavio put svlačionice, za euforiju u "Morači".

 

Upravo ta visprenost, preuzimanje odgovornosti i borbenost su glavne karakteristike beka podgoričkog tima.

Budućnost je dobila Partizan 72:71, trojkom Vladimira Micova na tri sekunde do kraja, a Popović je od strane lige proglašen za MVP-a utakmice sa 15 postignutih poena.

 

Bek "plavo-bijelih" je u razgovoru za portal "RTCG" kratko sumirao utiske od sinoć.

-Pobjeda u završnici za infarkt. Ono što je najbitnije je da ste odbranili domaći teren. Možete li na ovoj pobjedi da izgradite postolje za majstoricu?

Veoma bitna pobjeda za nas, imali smo veliku želju da seriju vratimo u Beograd i to smo uspjeli. Znači nam dosta ova pobjeda na polju samopouzdanja, ali smo svjesni da u majstorici moramo da odigramo na nivou iznad u odnosu na sinoć.

-Partizan sada ima teret da pred svojom publikom dođe do finala, vidiš li tu šansu za vas, ako uzmemo u obzir da je naš tim imao taj teret u drugom meču?

Sigurno da je na njima određeni pritisak, dugo nisu igrali finale i to će im ubijeđen sam biti na umu. Pokazali smo u obije utakmice da možemo da igramo sa njima, kao što sam rekao, moramo da odigramo bolje nego u prethodna dva meča kako bi dobili Partizan na njihovom terenu u majstorici.

-Vodiš se već duže vremena kao defanzivni specijalac, čovjek od zadatka, ali ove sezone imali smo prilike da vidimo da i te kako možeš da pokreneš tim i u napadu.

 

Dobio sam takvu ulogu ove sezone, drago mi je da sam pokazao i tu svoju stranu. Želim da nastavim u tom pravcu da se izgrađujem kao igrač.

-Ove godine si popravio svoj šut sa perimetra. Trening, povjerenje trenera ili?

Kombinacija svih tih stvari, takođe samopouzdanje. Više vremena na terenu mi dozvoljava da se osjećam slobodnije.

-Posebno navijače raduje odvažnost da u bitnim trenucima. Često se sa tribina mogu čuti ovacije kad god uđeš na parket. Koliko ti to sve znači?

Već sam pet, šest godina u klubu i stvarno mi znači taj neki odnos koji sam izgradio sa ljudima koji vole klub i navijaju. Lijepo se osjećam kad god sam na terenu u "Morači".

 

-Šta možemo da očekujemo od momaka u Beogradu?

Ponoviću se, moramo da odigramo u kontinuitetu, sa mirnom glavom jer znamo da je to veoma bitan faktor u Beogradu. Ja očekujem borbu, tešku utakmicu i naravno, naše je da se nadamo pobjedi

Popović se posebno zahvalio navijačima.

"Navijačima, i ljudima koji nas prate i vole veliko hvala. Svjesni smo koliko nam znače, iako ne pričamo o tome toliko često. Daćemo sve od sebe da se još koji put okupimo u "Morači" ove sezone što se tiče ABA lige". poručio je Pop za portal "RTCG".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније