Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

31. 05. 2022. 19:53 >> 19:54

LEGENDARNI NBA IGRAČ

Igrao dva minuta, dao jedan koš koji je možda vrijedan NBA prstena

U noći između četvrtka i petka kreće NBA finale u kojem će za šampšpinsko prstenje da se bore košarkaši Boston Seltiksa i Golden Stejt Voriorsa.

Prednost se daje ekipi Golden Stejt Voriorsa, zbog rostera čiji košarkaši imaju zbirno 128 nastupa u finalima NBA lige.

Sa druge strane Boston Seltiksi bi 18. titulom postali najtrofejnija ekipa u istoriji lige, karakteriše ih sjajna odbrana, ali i neiskustvo u finalima, jer ni jedan košarkaš nije nikad igrao finalnu seriju.

Interesantno je pravilo da koja god ekipa osvoji, šampionsko prstenje dobijaju svi igrači koji su tokom sezone bili u protokulu.

Tu Seltiksi prednjače sa imenima, od kojih su neka i te kako poznata fanovima NBA lige.

I tako pored Denisa Šrodera, Enesa Kantera, Džabari Parkera, Džoša Ričardsona, Bol Bol...posebno se ističe jedno ime.

Semostruki učesnik All star meča, čovjek koji je 17 godina igrao u NBA ligi za sedam klubova i koji je tokom 1.277 utakmica imao prosjek od 16 poena po utakmici, Džo Džonson, nalazi se na listi onih koji će pored svog imena upisti-osvajač NBA lige ukoliko Kelti osvoje ligu.

On je tokom zimskog perioda, dok je ligom harao COVID 19, potpisao desetodnevni ugovor sa ekipom Bostona i tako se vratio iz penzije, pošto od 2018- godine igrao je samo BIG 3 ligu (basket 3 na 3).

Džonson je i u toj lidi briljirao, pa je osvojio jednu titulu, i dvije nagrade MVP-a lige.

Za Boston je odigrao manje od dvije minute, utakmice sa Klivlendom (Boston slavio sa 111:101) i uspio je čak da se upiše u strijelce i to u velikom stilu.

Čim je ušao u igru primio je loptu i onda je krenuo njegov "signature move" po kojem je bio poznat dok je igrao, pogodak iz fadeaway-a sa poludistance. kakvih je do tada u karijeri pogodio na stotine puta.

 

Taj koš mu je inače donio neke NBA rekorde, jer je to najduži period u istoriji lige, koji je trebao nekom igraču da postigne poene za istu ekipu (Džonsona je Boston draftovao 2001. godine, ali ga je trejdovao poslije pola godine).

Takođe on je drugi igrač u istoriji, poslije Dirka Novickog koji je za isti klub dao koš sa 20 i sa 40 godina.

Sada, taj koš bi mogao da bude vrijedan i prstena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније