Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

04. 07. 2022. 22:31 >> 22:28
3

FIBA KVALIFIKACIJE

Nova bruka Srbije: Nakon Letonije, poraz i od Belgije u NIšu

Košarkaška reprezentacije Srbije izgubila je u Nišu od Belgije sa 73:74, i tako ponovo se poprilično obrukala, nakon što je prije toga izgubila i od Letonije na gostovanju.

Od ekipe u kojoj igraju NBA i evroligaški igrači se očekivalo više, ali nešto slično viđeno je i u komšiluku na utakmici Hrvatske i Finske.

Ismael Beko, centar španske Manrese bio je sjajan u ovom meču sa 17 poena i 6 skokova, a pratili su ga Emanuel Lekomt i Retin Obasoan koji su ubacili po 16 poena.

Ekipa Svetislava Pešića nije imala riješenje za ovaj belgijski trio.

Naajefikasniji kod Srbije bili su Vanja Marinković sa 14, Nemanja Bjelica sa 12 i Aleksa Avramović sa 11 poena. Ognjen Jaramaz je upisao devet poena, a Boban Marjanović je zabilježio sedam poena i deset skokova.

Meč je nastavljen, jer je juče pri rezultatu 6:3 za Belgiju u niškom Čairu nestala struja.

Tražili su Beligijanci da se utakmica službeno dobije 20:0, ali iz FIBE je stigla poruka da utakmica treba da se nastavi.

Djelovalo je u jednom trenutku posljendje dionice da Srbija kontroliše meč sa 10 poena prednosti, ali neshvatljiv pad i serija od čak 11:0 za ekipu koju sa klupe predvodi hrvatski trener Dario Gjerjga i ponovo prednost Belgijanaca.

Interesantno je i da je na 11 sekundi do kraja, i samo poen prednosti za Belgiju, lopta bila kod gostiju, ali niko od košarkaša Srbije nije pravio faul.

 

Srbija sad ima polovičan učinak sa po tri pobjede i poraza, i čekaju ih dueli sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom, pa odlazak na Mundobasket se poprilično zakomplikovao.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније