Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V. [ Beta ]

15. 08. 2022. 18:00 >> 17:58

OBRAZLOŽIO PRECRTAVANJE

Pešić: Nisam mogao da ponudim Teodosiću isti status kao do sada

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas u Beogradu da je odlučio da dosadašnji kapiten Miloš Teodosić ne bude više u nacionalnom timu jer nije mogao da mu ponudi "status i mjesto koje je dosad imao u reprezentaciji".

Pešić je na početku obraćanja novinarima rekao da mu se prvi put u karijeri desilo da su mediji objavili informaciju o nekom igraču prije nego što je on to saopštio ekipi.

Naveo je da niko nije "precrtan" i "odstranjen iz ekipe" i dodao da je "zajednički" odlučeno da se ne javlja nikome na telefon i da će novinari imati priliku da postavljaju pitanja upravo na današnjoj konferenciji u Beogradskoj areni.

"Sa njim je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka je moja, nije laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, već nije laka ni za jednog igrača. I on je možda bio malo iznenađen, ali to je sastavni dio sportskog života", rekao je Pešić.

"Direktno sam mu rekao da ne mogu, nakon svega što sam video, da mu ponudim status i mjesto koje je do sada imao u reprezentaciji, da se okrećem igračima koji u ovom trenutku, po mom mišljenju, mogu više da daju", dodao je Pešić.

Selektor Srbije je bilo i razgovora o tome da dosadašnji kapiten reprezentacije ostane u timu kao rezervni igrač, ali da se od toga odustalo.

"On nikada nije bio igrač sa klupe, a iskreno ima boljih igrača od njega za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, nego od igrača koji najbolje između sebe funkcionišu.To je odluka koja je donijeta. On se zahvalio i ja sam se zahvalio zbog načina na koji je to prihvatio", rekao je Pešić.

"Dakle, niko nije precrtan, niko nije odstranjen, ni eliminisan, to ću da podvučem", istakao je Pešić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније