Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

P.R.

10. 09. 2022. 21:54 >> 21:50

"DOSTA ČUDNIH ODLUKA"

Radović: Igralo se osam na pet

Ne bih krivio sudije za poraz, krivi smo mi zbog onako lošeg prvog poluvremena, poručio je selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović.

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore u osmini finala završila je nastup na 41. šampionatu Evrope. Crnogorski košarkaši poraženi su večeras u Berlinu, u meču za četvrtfinale, od Njemačke 85:79.

Loše prve dvije četvrtine i zaostatak od 24 poena na polovini meča koštali su crnogorsku selekciju povoljnijeg ishoda.

"Odigrali smo najgore i najbolje poluvrijeme na prvenstvu. Ušli smo mlako, bez kontakta, bez odbrane, bez ideje u napadu. To nas je koštalo 24 razlike na odmoru, a u svlačionici smo se dogovorili da pokušamo da damo posljednji atom snage da se vratimo u utakmicu", kazao je Radović.

Drugo poluvrijeme, "crveni" su dobili sa 55:37.

"Atipično za nas, igrali smo zonsku odbranu gotovo cijelo drugo poluvrijeme. Došli na jedan posjed na četiri-pet minuta do kraja, ali onda se desilo nešto što nas prati tokom cijelog turnira. Igrali smo pet na osam, a mi ionako imamo skraćenu rotaciju i za pet na pet. Bilo je dosta čudnih odluka. Svaka sporna, koja je trebalo da ode u korist Njemačke se gledala, a naša nijedna. Ne bih krivio sudije za poraz, krivi smo mi zbog onako lošeg prvog poluvremena", istakao je Radović.

Radović je istakao i da je Crna Gora dokazala da zasluženo pripada eliti evropske košarke.

"Odigrali smo odličan turnir. Od utakmice sa Turskom do ove večeras. Svaku smo igrali na visokom nivou. Dokazali smo da nam je mjesto na Evropskom prvenstvu, iako smo došli umjesto Rusije", zaključio je Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније